l1
l2


 

A Citroen harcba száll Ogier-ért

Augusztus 7.
Sebastien Ogier pár hónapja még a visszavonuláson gondolkodott, most azonban úgy tűnik, jövőre sem szeretnék, ha a pihenés mellett döntene. Az ötszörös világbajnok jelenlegi csapata bízik abban, hogy meg tudja tartani versenyzőjét, ám a franciára a Citroen is szemet vetett

Az autosport.com úgy tudja, a Citroen Racing tárgyalásokat kezdett az ötszörös világbajnok, Sebastien Ogierrel, bízva abban, hogy 2019-ben a francia márkát képviselheti a Világbajnokságon. A gyártó nem tagadja, hogy el akarja orozni Ogiert jelenlegi csapatától, hét évvel azután, hogy után elengedte magától az immáron többszörös világbajnokot.

Ogier jelenlegi megállapodása az M-Sport Ford csapatával véget ér ezen az év végén, ami azt jelenti, hogy valószínűleg mind a négy gyári csapat megkörnyékezheti egy ajánlattal. A francia csapat számára nagyon jól jönne már egy biztos és erős versenyző. Gondoljunk csak vissza Kris Meeke esetére, aki ugyan hozott elsőséget a márkának, de májusban végül kitették a szűrét a sok autótörés illetve kiesés miatt. A problémát gyorsan orvosolniuk kellett, így Craig Breen mellé Mads Östberg érkezett a második C3-asba, aki eddig nem vallott szégyent, Finnországban pályafutása egyik legjobb formájával rukkolt elő és szerezte meg a második helyet.

„Már most elkezdjük építeni a jövő évet - sok versenyzővel tárgyalunk, és jelentős változásokat szeretnénk a felállásunkban eszközölni." - mondta Pierre Budar, a Citroen Racing csapatfőnöke, aki Ogier visszahódításának lehetőségét sem tagadta: "Nem titok, beszélgetünk Sebastien Ogierrel, ahogyan másokkal is, és természetesen nagyon örülnénk, ha egy ilyen pilótát üdvözölhetnénk a csapatunkban."

A franciáknak nem lesz egyszerű feladat meggyőzni Ogiert, aki azt hangoztatja, hogy visszavonul vagy a Fordnál marad. A költségvetés sok mindent befolyásol, de ha a PSA úgy gondolja, hogy megemeli a versenyzőkre szánt összeget 2019-ben, akkor akár még az is megtörténhet, hogy a francia csapatot egy többszörös francia bajnok képviseli.

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33