l1
l2


 

Itt az Ózd/Salgó Rali programja

Augusztus 9.
A magyar bajnokság főszereplői még javában nyári szünetüket töltik, ám a soron következő futam szervezői nem ülnek a babérjaikon – a Steelvent Ózd Rallye és a Credobus Salgó Rallye szeptember első hétvégéjére ígér komoly küzdelmeket.

A murvás küzdelmek és egy feltöltődéssel járó nyári szünetet követően Ózd környékén folytatódhat a magyar rali bajnokság. A 2018-as Steelvent Ózd Rallye augusztus 31-én, pénteken délelőtt a gépátvételek keretében veszi kezdetét, majd este 6 óra magasságában kezdődhet el a ráhangolódás az igazi versenykilométerekre az Ózdi Városi Stadionban, ahol látványos prológgal várják a szervezők a résztvevőket illetve az érdeklődőket.

A gyorsasági szakaszok szombatra és vasárnapra kerültek elosztásra. A két nap alatt közel 170 versenykilométer gondoskodik majd a helyezések sorsáról. A hétvége első napjának reggelén 8 óra 55 perckor történhet meg az első rajtoltatás, hogy a Királd kör keretében megkezdjék az aszfaltos kilométerek letudását a párosok. Ezt követően majd a kevésbé nézőbarátnak mondható Domaháza-Zabar, majd Cered-Zagyvaróna illetve Salgótarján 3,6 kilométeres szakasza után érkezhetnek be újból az ózdi szervízbe a versenyzők. Szombaton délután ez a kör még egyszer megismétlődik, majd a nap zárásaként három szakasz került beiktatásra, melyből a salgótarjáni rész marad ki.

Vasárnapra hat gyorsasági maradhat, mely során első alkalommal Zagyvarónáról rajtolhatnak el a versenyben maradt párosok Cered felé. Ezután a közel 6 kilométeres Sámsonháza kerül terítékre, majd Vizslás-Salgótarján zárja a hármas kört. A vasárnapi szerviz már Salgótarjánban kerül felállításra, így egy kitérő után a három szakasz még egyszer megismétlődik a futam leintése előtt.

A Rallye2 számára egyedül Salgótarján lesz a házigada, számukra szombat este egy szuper speciál szakasszal veszi kezdetét a hétvége érdemi része, vasárnap az első osztállyal karöltve 3 pályán 3 körben dönthetnek a helyezésekről

A nézők számára fontos információ, hogy a rendező ezúttal is belépőjegy váltásához köti az esemény megtekintését. Két kategória közül választhatunk - ha a prológot is szeretnénk megtekinteni, akkor fejenként 3000 ft-tal kalkulálhatunk, ha azonban csak a versenynapok iránt érdeklődnénk, akkor 2000 ft.

A Steelvent Ózd Rallye versenykiírása | A Credobus Salgó Rallye versenykiírása

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33