l1
l2


 

Három tucat R5-ös és 14 magyar páros a Barumon

Augusztus 14.
Nem kevesebb, mint harminchat R5-ös részvételével rajtolhat az Európa Bajnokság egyik legnépszerűbb futama. A Barum Rallyn Herczig Norbert, Botka Dávid és Német László mellett még tizenegy magyar színeket képviselő páros próbál szerencsét augusztus utolsó hétvégéjén.

A nevezések számából is egyértelműen meglátszik, hogy az Európa Bajnokság legkedveltebb és legismertebb megmérettetése következik augusztus 24-26. között Csehország déli részén. A Barum Rally Zlin minden évben hatalmas népszerűségnek örvend, mely tendenciát 2018-ban is tovább folytatja a szervezők legnagyobb örömére.

A Barum Rally már önmagában is komoly versenyzőszámot takar, hiszen a hazai bajnokság résztvevőivel együtt 138 párost találhatunk a hétfő este közzétett nevezési listán. A nagyok mellé azonban érkeznek még a Star Rally, azaz a historic futam résztvevői is, mely sorozatban szintén szép számban találhatunk olyan magyar párosokat, akik meghódíthatják a déli cseh földet a jövő hétvégén.

A szervezők kifejezetten büszkék az aszfaltos futam idei élmezőnyére, hiszen R5-ös autóval nem kevesebb, mint 36 páros jelezte rajthoz állási szándékát. E kategóriában a már ismert tagok, Jan Kopecky, Alexey Lukyanuk vagy éppen Bruno Magalhaes mellett olyan kiválóság is érkezik, mint Dani Sordo, aki a német világbajnoki futamot hanyagolva ezúttal  egy Hyundai i20 R5-össel bizonyíthat. Magyar részről három páros választotta az R5-ös kategóriát – a sorozat összetettbeli harmadik helyéről érkezik a Skoda színeiben Herczig Norbert és Ferencz Ramón, és nem marad távol a csehektől Botka Dávid/Mesterházi Márk és Német László/Szegő János sem.

A Barum Rally listáján magyarok közül érdemes kiemelni az ERC2-es kategória jelenleg győzelemre esélyes versenyzőjét, ifjabb Érdi Tibort, aki Mitsubishi-jével érkezik Zlínbe. Ha esetlegesen magyar zászlót szeretnénk lengetni a pálya szélén, akkor ne tegyük el, mert Érdi után érkezhet még Juhász Csaba, Klausz Kristóf, László Martin és Csomós Miklós is.

Eddig tehát nyolc magyar párost soroltunk fel, ám nem áll meg a létszám itt, hiszen a nagyok mellett érkeznek még a Star Rally szereplői is, akik szintén nagy népszerűségnek örvendenek a zlíni régióban. A lista a historicosokat nézve is nagyon hosszú, hiszen 93 páros készítette fel autóját a nagy menetre. Közülük pontosan hatan képviselik majd a magyar színeket – Lukács Zsolt/Borsfai Dávid, Nagy Tamás/Halász Szabó Anetta, Molnár Ferenc/Czinege László, Berta József/Losonczi Csaba, Hajtós Péter/Barnóczki Ferenc és a Trabanttal Balogh Lajos/Tóth Ádám autózhat emlékezeteset augusztus utolsó hétvégéjén.

A 2018-as Barum Rally Zlin nevezési listája

A 2018-as Star Rally Historic nevezési listája

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33