l1
l2


 

Ez történt eddig az ORB-ben

Augusztus 14.
Ugyan már túl vagyunk a magyar rali bajnokság több, mint felén, három sorsdöntő megmérettetés még hátravan az idei szezonból. A sorozat főszereplői júliusban és augusztusban a pihenésüket tölthetik, a pár hetes szünet pedig kiváló lehetőséget teremt arra, hogy áttekintsük, mi történt eddig az idei évben

2018-ban sem kellett sokat várni az első igazi versenykilométerekig a magyar rali bajnokság keretében – március második felében az egri állomás ébresztette a rajongókat, mely helyszín jórészt minden titokról lerántotta a leplet. A szezonnyitó rámutatott az újdonsült párosokra,illetve arra a tényre, hogy ki és milyen technikával vág neki a 2018-as küzdelmeknek. Az első fontos pont a magyar bajnok kilépése volt a bajnokságból – Herczig Norbert ugyanis Ferencz Ramón navigálásával és a Skoda támogatásával az idei szezont kontinensviadalunkon tölti, ennek fényében pedig kíváncsian várhattuk, kik lesznek azok a résztvevők, akik az élmezőnybeli küzdelmeket garantálhatják az idei gyorsasági szakaszokon. Harcokból egyértelműen nem volt hiány, ment szépen az adok-kapok, most azonban tekintsük át, ki-hol-mikor juthatott szóhoz az elmúlt hónapokban.

2018. Credobus Eger Rallye (2018. március 23-25.)
A ralis évad március 23-án vette kezdetét Heves megyében. A szezonnyitó leggyorsabb párosa az újonnan összeállt Hadik András és Bacigál Igor lett, akik a Ford Fiesta R5-össel utasították maguk mögé a hasonló márkával mozgolódó Turán Frigyest és társát, Bagaméri Lászlót. Az egri dobogó harmadik fokára egy Skoda Fabia R5-ös jelentkezett Kazár Miklós irányításával.

2018. 24. HELL Miskolc Rallye (2018. április 27-29.)
A bajnokság második köre szintén az északi régió útjait vette birtokba. Miskolcon Hadik András és Bacigál Igor újból bizonyítani tudott, mely elsőséggel egy régi álom válhatott valóra –a hazai pálya előnyeit élvező versenyző első ízben állhatott fel otthonában a dobogó legfelső fokára. A második helyet Eger után Miskolcon is Turán Frigyes kaparintotta meg, míg Velenczei Ádám és Szedő Csaba a Korda Racing által felkészített Hyundai i20 R5-öst repítette kiváló teljesítménnyel egészen a dobogó harmadik fokáig.

2018. Iseum Rallye (2018. május 25-27.)
Május végén Szombathely került a középpontba, mely állomás a szezon első murvás állomását is jelentette két aszfaltos megmérettést követően. Magyarország nyugati részén Turán Frigyes volt képes mindenkit legyőzni, aki első ízben versenyezhetett egy Hyundai i20 R5-össel. Frici után másodikként a Vincze Ferenc – Farnadi Ágnes kettős érkezett, a dobogósok sorát pedig Ranga Péter zárta a Skoda Fabia R5-össel. A küzdelmek főként a második és harmadik helyen voltak szorosak - 134 versenykilométer után Vincze és Ranga között csupán 1 másodperc döntött.

2018. TAXI4 Székesfehérvár Rallye (2018. június 15-17.)
A fehérvári kilométerek során egy újabb győztest avathattunk Vincze Ferenc és Farnadi Ágnes személyében. Az aszfaltos megmérettetésen Velenczei Ádámék egy határozott teljesítménnyel csípték el a dobogó középső fokát, míg a harmadik pozíciót megszerző Turán Frigyes jóvoltából két Hyundai-os ünneplést is láthattunk a céldobogón. Hadik Andrásék két győzelem és egy szombathelyi búcsú után negyedik idővel jelentkeztek Székesfehérváron.

2018. Veszprém Rallye (2018. július 06-08.)
Ugyan Herczig Norbert az Európa Bajnokságon mozgolódik, a veszprémi kilométerek visszacsábították a magyar utakra a Skoda versenyzőjét, aki legjobbként került ki a júliusi küzdelmekből. A magyar bajnok azonban sportszerű módon visszalépett, így a győzelem Kazár Miklós és Tóth Zsolt ölébe hullott. Másodikként Turán Frigyes érkezett, aki két Hyundai-os verseny után Veszprémben újból a Fiestában tűnt fel. A dobogó legalsó fokát Balogh János és Szőke Tamás csípte el.

A 2018-as Országos Rali Bajnokság állása öt futamot követően:
1. Turán Frigyes/Bagaméri László 145 pont
2. Hadik András/Bacigál Igor 108 pont
3. Vincze Ferenc/Farnadi Ágnes 87 pont
4. Kazár Miklós/Tóth Zsolt 77 pont
5. Velenczei Ádám/Szedő Csaba 73 pont
6. Balogh János/Szőke Tamás 50 pont
7. Bodolai László/Popovics László 50 pont
8. Osváth Péter/Répás Zoltán 37 pont
9 . ifj.Kiss László/Kissné V.Zsuzsanna 35 pont
10. Trencsényi József/Verba Gábor 34 pont

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33