l1
l2


 

Kettős Toyota sikerrel indult a Német Rali

Augusztus 16.
Toyota sikerrel kezdődött a világbajnokság német megmérettetése – Ott Tanak nem talált legyőzőre a csütörtök délelőtti bemelegítésen, míg másodikként a csapattárs, Jari-Matti Latvala érkezik. A shakedown harmadik helyel az M-Sport Ford-é lett, Sebastien Ogier jóvoltából.

Úgy tűnik, a német futam aszfaltos körülményeire sikeresen átültette finn murván mutatott parádés teljesítményét Ott Tanak. A Toyota Gazoo Racing észt versenyzőjétől nem tudott senki sem gyorsabb lenni az ADAC Rallye Deutschland csütörtök délelőtti bemelegítésén. Tommi Makinen idén leigazolt tehetsége azonban nem egyedül mutatta be a Yaris WRC potenciálját e talajtípuson, hiszen az 5,52 kilométeres St Wendeler Land szakaszon csupán két tizeddel maradt el a csapattárs, Jari-Matti Latvala.

"Pörgős volt a reggel, mentünk egy kört, vissza a szervízbe, aztán megint autóba pattantunk." - kezdte gondolalatait Tanak. "Régen mentünk már aszfalton és még a finn futam előtt volt lehetőségünk pár tesztkilométerre, ahol megpróbáltuk az autót már ezekre az utakra ráhangolni. Az autóban egyébként ma reggel jól éreztük magunkat, megvolt a teljesítmény és az egyensúly is."

Az ötszörös világbajnok, Sebastien Ogier végeredményben egy harmadik idővel elégedhetett meg, ám egy kis korai öröm befigyelt a francia versenyzőnél, hiszen a shakedown első köréről még a leggyorsabbként gurult le.  A harmadik kör azonban borított mindent, hiszen érkezett Tanak mindenkit legyorsulva az öt kilométeres bemelegítés céljába. Egy ideig úgy tűnt, Ogier másodikként fejezheti be a shaket, azonban Latvala rátett még egy lapáttal, és beférkőzött csapattársa mögé.

A 2018-as ADAC Rallye Deutschland shakedown végeredménye:
1. Ott Tanak - Toyota Yaris WRC 2:52.9
2. Jari-Matti Latvala - Toyota Yaris WRC +0.2
3. Sébastien Ogier - Ford Fiesta WRC +0.6
4. Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC +0.7
5. Dani Sordo - Hyundai i20 WRC + 0.9
6= Craig Breen - Citroen C3 WRC +1.4
6= Elfyn Evans - Ford Fiesta WRC +1.4
8. Esapekka Lappi - Toyota Yaris WRC +1.8
9. Mads Ostberg - Citroen C3 WRC 2.5
10. Teemu Suninen - Ford Fiesta WRC + 3.0

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33