l1
l2


 

Tanak meglépett üldözőitől Németországban

Augusztus 19.
Kényelmes előnyre tett szert a Német Rali második versenynapján Ott Tanak, Ogier defekt miatt csúszott hátra, Neuville-t pedig Latvala és Sordo taszította le a dobogóról.

A Német Rali szombati napján szinte új verseny kezdődött, hiszen a Baumholder fémjelezte pályák egészen más kihívás elé állították a mezőnyt. A vízválasztó idén is a Panzerplatte volt, ahol egy közel 10 és egy közel 40 kilométeres pályát jelöltek ki a szervezők.

A nap első felében sorra iratkoztak fel a versenyzők a szakaszgyőztesek közé, a nyitó szakaszon Latvala, a leghosszabb pályán Sordo autózott abszolút időt, majd Lappi és Breen is begyűjtött egy-egy szakaszgyőzelmet.

Az ebédszünetre így egy kicsit átrendeződött az élmezőny sorrendje, az első helyet továbbra is Tanak foglalta el, aki Sebastien Ogier üldözött másodikként, a harmadik helyre azonban Latvala kapaszkodott fel, akit két Hyundai, Neuville és Sordo követett.

A nap második fele Dani Sordo sikerével folytatódott, a spanyol fiú mindkét lőtéri pályán utolérhetetlen volt, minek köszönhetően egycsapásra a másodikra cserélte abszolút ötödik helyet. Igaz, ehhez kellett az is, hogy a maratoni gyorsaságin Ogier elkövetett egy hibát, beszedett egy defektet, így két perc hátrányba került az élmezőnnyel szemben és az összetett kilencedik helyig csúszott vissza. Bár rögtön ezután Ogier is megszerezte a Ford számára a szombati nap első szakaszgyőzelmét a nap végére igy némileg kozmetikázta eredményét, az abszolút hetedik helyen zárta a szombati napot.

Az esti hajrá Jari-Matti Latvalának sikerült a legjobban, a finn fiú egy másodpercen belülre zárkózott fel Dani Sordo mögé, így vasárnap még izgalmas csatákra van kilátás a dobogó második és harmadik fokáért. A győzelem kérdése ugyanis már szinte eldőlt, Ott Tanak ugyan egyetlen szakaszt sem nyert szombatot, így is 40 másodperc felé tornászta fel előnyét az élen.

"Nagyon komoly csatát vívtunk ma Sebbel, nagyon keményen nyomtuk" - kezdte rövid napja összegzését Tanak. "Be kell ismernem, a nap első felében nem érzetem magam olyan jól az autóban, és azt s hogy sajnálom, ami Seb-bel történt."

Dani Sordo hátránya több mint 40 másodperc Tanakkal szemben, ezzel azonban nem nagyon kell foglalkoznia, bőven elég lesz maga mögé tekintgetnie a vasárnapi három gyorsaságin. A legnagyobb veszélyt Latvala jelenti, de ott van még csapattársa Thierry Neuville és a harmadik Toyotában Esapekka Lappi is. A befejező nap kérdései közé sorolható, hogy vajon a Hyundai mennyire segíti majd Neuville-t, illetve hogy kisajátítja e a dobogót a három Yaris WRC?

Vasárnap a hatodik helyről Andreas Mikkelsen folytathatja a száguldást, akit viszont a defekt után minden mindegy alapon versenyző Sebastien Ogier követ fél, Teemu Suninen pedig 5,5 másodperces hátrányból. A pontszerzők névsorát a Citroen versenyzői zárják, Ostberg a kilencedik, Breen a tizedik helyen zárt szombaton.

A WRC2-ben még nyíltsisakos küzdelem várható az első helyért, az első helyről Kalle Rovanpera vághat neki a hajrának. A szemtelenül fiatal finn pilótát az olasz Fabio Andolfi 3 másodperccel, Jan Kopecky pedig hat másodperccel lemaradva követi.

A Német Rali állása a 2. nap végén:
1. Ott Tanak/M. Jarveoja, Toyota Yaris WRC 2:23:27.1
2. Dani Sordo/C. Del Barrio, Hyundai i20 Coupe WRC +43.7
3. Jari-Matti Latvala/Miikka Anttila, Toyota Yaris WRC +44.5
4. T. Neuville/Nicolas Gilsoul, Hyundai i20 Coupe WRC +52.5
5. Esapekka Lappi/Janne Ferm, Toyota Yaris WRC +58.8
6. A. Mikkelsen/Anders Jaeger, Hyundai i20 Coupe WRC +1:50.7
7. S. Ogier/J. Ingrassia, Ford Fiesta WRC +1:51.2
8. Teemu Suninen/Mikko Markkula, Ford Fiesta WRC +1:57.0
9. Mads Ostberg/T. Eriksen, Citroen C3 WRC +2:20.4
10. Craig Breen/Scott Martin, Citroen C3 WRC +2:34.4...

Fri

 

 

 

 

 

 

 

 

33