l1
l2


 

Lappi: "Most jól sült el a vége!"

Augusztus 23.
A Toyota Gazoo Racing dupla dobogóval fejezte be a Német Ralit, melyről Ott Tanak mellett most Esapekka Lappi tette hozzá a magáét. A finn versenyző készült a bizonyításra, ám még most is nehezen hiszi el ami történ, hiszen az az aszfalt eddig mumus volt a számára.

Esapekka, aszfalton sikerült megcsípned a dobogót, mindazok ellenére, hogy a vasárnap drámaian kezdődött. Szombat este egyébként gondoltad volna, hogy pódium lesz a vége?

Lappi: "Őszintén szólva nem gondoltam volna, bár megpróbáltam küzdeni Thierry-vel de valójában felesleges volt.  Reggel tisztább versenyzést éreztem, ám Thierry mégis sokkal gyorsabb volt. A vége azonban most jól sült el, mindazok ellenére, hogy a vasárnapi első szakaszon sok mindent átéltünk."

Úgy tűnt, kicsit óvatosan teljesítetted a hétvégét, némi tétovázással. Kicsit megnehezítette a helyzeted a kanyarokban felhordott sok kavics és por. Hogy érzed, sikerült folyamatosan javulnod a kilométerek előrehaladtával?

Lappi: "A szombat jelentett nagyobb előrelépést a számunkra. A pályák is nagyon koszosak voltak, de talán egy picit ezekhez is sikerült igazodunk. Úgy éreztem, a szakaszok a vártnál egyszerűbbek voltak, így emiatt is sikerült jó időeredményeket autóznunk. Nem vagyok német-szakértő, így kell még pár kilométer ahhoz, hogy érezzem, mik lehetnek a határok a szőlőültetvények övezte gyorsaságikon. Tudom, hogy itt egy kisebb hiba is gondot okozhat, így az előző évek tapasztalatiból okulva ezt próbáltam elkerülni és nem mindent egy lapra feltenni."

Most egy teljesen új esemény következik a naptárban, hiszen Törökországba látogattok el. Hogyan tekintesz a soron következő futamra?

Lappi: "Jó dolog szerintem, hogy új helyszínen bizonyíthatunk. Nagyjából mindenki számára új lesz, itt tényleg egyenrangúak leszünk. Ebből kifolyólag akár számunkra is jól sülhet el a török murva."

Janne, gondolom boldog vagy a német dobogóval? Nagyszerű eredmény ez részetekről aszfalton.

Janne Ferm (Esapekka Lappi navigátora): "Nem kérdés, nagyön örülök ennek az eredménynek!”

Hogyan érezted magad az autóban a hétvégén? Hozzászoktunk ahhoz, hogy Esapekka azért keményen nyomja az autónak. Ahogy mondta is, óvatos volt, nem akart hibázni. Bentről hogyan élted át?

Ferm: "Hmm, jó kérdés. Nem véletlen volt ez a megközelítés, ugyanis az elmúlt években sok nehézséget okoztak nekünk a német kilométerek. Összességében szuper hétvégénk volt, egy olyan eredménnyel, amire nem is számítottunk."

Mi a terv – hogyan készülsz az új török futamra? Hogyan fognak telni számodra a következő hetek?

Ferm: "Folyamatosan kebabot fogunk enni! :) Semmi mást nem tudok Törökországról."

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33