l1
l2


 

Nem sikerült jól az R5-ös Polo tartós tesztje

Augusztus 30.
A Volkswagen Motorsport egyik szeme sír, a másik nevet - a németek legújabb fejlesztésének a tesztje csúnya véget ért, de amíg ment a Polo, addig abszolút pozitív visszajelzések érkeztek. A Polo R5-ösnek egyértelműen vannak erősségei, és ezt a csapat októberben Spanyolországban már hivatalos körülmények között is bizonyítani szeretne.

A hét elején a közösségi oldalakon terjedt egy kép, mely szerint nagyon csúnya balesettel fejeződött be a Volkswagen Polo R5-ös tesztje. A dél-francia utakon elszenvedett balesetet követően az autó teljes hátsó tengelye egy az egyben kiszakadt. A Volkswagen Motorsport műszaki igazgatója, Francois-Xavier Demaison az autosport.com-nak elmondta, hogy a "megsemmisítő teszt" során bekövetkezett kudarc ellenére az autóból érkező visszajelzések abszolút pozitívak voltak. Az autóban egyébként a WRC2-es bajnokság összetettbeli második helyezettje, Pontus Tidemand ült az eset bekövetkeztekor.

"Fontjoncouse-ban teszteltük az autónkat." - mesélte Demaison. "Az itteni utak arra szolgálnak, hogy kipróbálják a Dakar autókat, hiszen az itteni körülmények durvábbak még az Acropolis Ralinál is. Extrém körülmény, ezért is választottuk, valójában eljöttünk összetörni az autót. A tesztet négy naposra terveztük, ám nem ilyen véget képzeltünk el. Ez az autó az ügyfeleknek készül, és természetesen dolgozni fogunk azon, hogy megfelelő tesztek után kerüljön piacra a legújabb fejlesztés."

A csapat szóvivője továbbá elmondta, hogy az esettel kapcsolatosan vizsgálatot indítottak, melynek eredményével elégedettek voltak.

Az idő azonban szorítja a csapatot a tökéletesítésre, hiszen a következő hónapban az FIA köreiben az autónak át kell esnie a homologizáción, ugyanis a jelenlegi tervek szerint sem térnének el az októberi spanyolországi debütálástól.

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33