l1
l2


 

Összeállt a Török Rally mezőnye!

Augusztus 31.
Az újdonság erejével érkezhetnek a világbajnokság résztvevői sorozatuk tizedik állomására – a török rali iránti kíváncsiságot jól tükrözi a futam nevezési listája, mely ötvenkét páros szerepel, ebből tizenhármán új generációs WRC autóval harcolhatnak a bajnoki pontokért.

A Rali Világbajnokság idei menetrendjének újonca juthat szóhoz szeptember 13-16. között, mely versenynapokat Törökország útjain tölthetik el a nevezett párosok. A Rally Turkey pontosan tizenhárom WRC-t fog vendégül látni, melyből csupán egy, Yazeed Al-Rajhi Ford Fiesta WRC-je nem gyári támogatottságú. Mindent összevetve a csapatok egyébként három autót küldenek harcba szeptember harmadik hétvégéjén.

Az M-Sport Ford és a Toyota Gazoo Racing csapata a szokásos versenyzőtrióra támaszkodhat, míg Hayden Paddon a Hyundai harmadik i20-asát veszi át, csatlakozva Andreas Mikkelsen és Thierry Neuville társaságához. A Citroen is teljes létszámban lesz jelen, hiszen a franciák Khalid Al-Qassimi jóvoltából három C3-asra ügyelhetnek a versenyhétvégén - az Egyesült Arab Emírségeket képviselő versenyző Mads Östberghez és Craig Breenhez csatlakozik idén harmadik alkalommal.

A WRC2-es bajnokságban sem lesz hiány izgalomból - az évben először láthatjuk a bajnokesélyeseket egyszerre küzdeni. Pontus Tidemand, aki a második helyen toporog, sem marad távol a törököktől, és érkezik a márkatárs, Jan Kopecky is, aki a német kategóriagyőzelemnek köszönhetően az élről várja a folytatást. A nagy visszatérő, Henning Solberg is ebben a csoportban bizonyíthat - a norvég versenyző társa egy Ford Fiesta R5-ös lesz, mindazok ellenére, hogy utolsó VB-s megjelenésén Svédországban még WRC-vel vágott neki a kilométereknek. Okozhat azonban még meglepetést az a Chris Ingram is, aki európai szinten az U27-es kategória legjobbja, és ezúttal egy szinttel feljebb bizonyíthat Skoda Fabia R5-ösével.

A 2018-as Rally Turkey nevezési listája

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33