l1
l2


 

Vincze vezet az Ózd Ralin

Szeptember 1.
Három Skoda foglalte el az Ózd Rali első három helyét az első versenynapon, az élről Vincze Ferenc várja a folytatást, akit Kazár Miklós és Velenczei Ádám üldöz szorosan

Nem kezdődött egyszerűen az országos ralibajnokság hatodik állomása – a Steelvent Ózd Rally legelső körében nem várt történésekkel kellett szembenézniük a versenyzőpárosoknak illetve a nézőknek. A verseny legelső szakaszán, a királdi tizenhat kilométeres gyorson Hadik András és Bacigál Igor sajnálatos módon a Ford Fiesta R5-ös hátuljával egy villanyoszlopot eltalált. A páros szerencsésen, sérülések nélkül megúszta az incidenst, az oszlop azonban kicsit meghajlott, így a külsős hozzáértők segítségét kellett igénybe venniük az esemény szervezőinek. A helyrehozatal miatt a királdi részt kétszer etapolták a résztvevők, az esti harmadik körben azonban versenytempóban száguldozhattak át rajta.  

A harc nemcsak az időterv tartásával folyt keményen a szervezők részéről, hanem a versenyzők is gondoskodtak bőven arról, hogy élvezzük az R5-ösök nyújtotta adok-kapok küzdelmeket. Az első versenynapra, azaz a szombatra betervezett tizenegy gyorsasági szakaszból kilenc került megrendezésre, ebből hetet megnyert a Skoda Fabia R5-öst terelgető Vincze Ferenc és újdonsült navigátora, Holczer Dániel így az élről várhatják a vasárnap reggeli rajtot.

A második idővel az a Kazár Miklós büszkélkedhet, aki a Korda Racing legújabb Skoda Fabia R5-ösét vitte táncba. Miki a nap folyamán egyre bátrabban mert állítgatni az autón, és láthatóan jó irányba halad a miskolci versenyző, amit a nap végén, Cereden aratott szakaszgyőzelme is alátámaszt.

Velenczei Ádám az ideiglenes harmadik pozícióval tovább növeli a Skoda dominanciáját az Ózd ralin. A Korda Racing versenyzője a Hyundai után váltott a cseh márkára, és egészen jó viszonyba kezd lenni az autóval – a salgótarjáni városi részen például egy szakaszgyőzelemmel is gazdagabb lett. Kazár Miklóshoz képest a hátránya 3,6 másodperc, így vasárnap még közöttük is szépen lehetnek harcok.

A Ford képviseletében Bodolai László egy negyedik idővel védi meg a kék ovál becsületét, aki mögött szintén a Skodák toporognak – Balogh János és Osváth Péter következik már viszonylag tisztes távolból.

A 2018-as Steelvent Ózd Rally szombati eredménye:
1. Vincze Ferenc/Holczer Dániel - Skoda Fabia R5 50:37.9
2. Kazár Miklós/Tóth Zsolt - Skoda Fabia R5 +6.3
3. Velenczei Ádám/Szedő Csaba - Skoda Fabia R5 +9.9
4. Bodolai László/Popovics László - Ford Fiesta R5 +37.5
5. Balogh János/Szőke Tamás - Skoda Fabia R5 +48.8
6. Osváth Péter/Nemes Csaba - Skoda Fabia R5 +1:32.8
7. Matics Mihály/Németh Gergely - Mitsubishi Evo IX RS +1:39.1
8. Trencsényi József/Végh Róbert - Skoda Fabia R5 +1:47.8
9. Turán Frigyes/Bagaméri László - Hyundai i20 R5 +1:50.9
10. Ollé Sándor/Czakó Janek - Skoda Fabia R5 +2:04.1

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33