l1
l2


 

Vincze nyerte az Ózd Ralit

Szeptember 2.
Hatalmas csatában szerezte meg szezonbeli második futamgyőzelmét Vincze Ferenc, aki 5 másodperccel előzte meg a második helyen célba érkező Kazár Miklóst, tízzel pedig a dobogó harmadik fokán ünneplő Velenczei Ádámot.

A szombati ózdi történések és izgalmak után vasárnap Salgótarjánba költöztek az Országos Rallye Bajnokság hatodik állomásának főszereplői. Az első napot Vincze Ferenc zárta a legjobb pozícióban, és vasárnap is remek tempóban autózott a számára hazainak tekinthető Salgótarján környéki pályákon. A Skoda Fabia R5-össel és új navigátorral versenyző szécsényi pilóta ügyesen osztotta be előnyét az élen.

Bár a második versenynapot Kazár Miklós nyerte az összetett első helyen így is megőrzött kerek négy és fél másodpercnyi előnyt az élen a célig, így Holczer Dániellel az oldalán szezonbeli második futamgyőzelmét ünnepelhette a salgótarjáni céldobogón.

A Korda Racing csapata duplán örülhet, hiszen mindkét Skodája sikeresen beverekedte magát az élmezőnybe, és kettős dobogóval fejezhették be a hétvége küzdelmeit. A legsikeresebb Kazár Miklós lett a bandából, hiszen a miskolci versenyző a dobogó középső fokát csípte el. Az eredmény a történések fényében külön öröm, ugyanis a vasárnap reggelt például egy szalagkorlát érintésével kezdte meg a páros, ám még ez sem csökkentett lendületükön, hiszen Zagyvarónán a harmadik leggyorsabb időt csípték még így is el. Mivel a power stage-n ezzel nem volt náluk gyorsabb így mindössze két ponttal kevesebbet gyűjtöttek a hétvége folyamán mint a győztesek.

Nem jelentett problémát a márkaváltás Velenczei Ádámnak – a korábban Hyundai i20-ast terelgető versenyző a cseh márkával sem okozott csalódást a támogatóknak és rajongóknak, hiszen ezúttal is beküzdötte magát az élmezőnybe, mely kitartásnak az eredménye az összetettbeli harmadik pozíció lett.

Bodolai László sikeresen megtartotta azt a negyedik helyet, melyet már szombaton befoglalt a Ford Fiesta R5-össel, amelyet egy szakaszgyőzelemmel koronázott meg az utolsóelőtti gyorsasági szakaszon. Az ötödik időt a vásárnap már légüres térben autózó Balogh János kaparintotta meg, míg a bajnoki ponttáblázat éllovasa, Turán Frigyes a szombat esti műszaki hiba után a hatodik helyig kapaszkodott fel.

Az ORC-ben három Mitsubishi sajátította ki a dobogót, az élen Matics Mihály zárta a ralit, másodikként Maricsek Miklós, harmadikként Strider Zoltán érkezett célba.

Vasárnap, a Credobus Salgó Rallye2 keretében a másodosztály és a historic is beszállt a versenybe. A Rallye2-ben a Lada VFTS-sel száguldó Krehlik Nándor húzta be a győzelmet, tőle alig lemaradva Dudás Gergő egy Citroen C2-vel szerezte meg a második helyet, harmadikként pedig Szabó Attila zárta a versenyt.
A Historic számára a számos baleset miatt csúszások miatt az utolsó kört már nem sikerült megrendezni, hat gyorsasági után Wirtmann Ferenc szerezte meg az első helyet, Fábián Szabolcs Subaruja és Mészáros Attila Ladája előtt.

A Steelvent Ózd Rally az Euroaszfalt Kupáért végeredménye:
1. Vincze Ferenc/Holczer Dániel - Skoda Fabia R5 1:16:22.9
2. Kazár Miklós/Tóth Zsolt - Skoda Fabia R5 +4.5
3. Velenczei Ádám/Szedő Csaba - Skoda Fabia R5 +10.6
4. Bodolai László/Popovics László - Ford Fiesta R5 +43.6
5. Balogh János/Szőke Tamás - Skoda Fabia R5 +1:11.1
6. Turán Frigyes/Bagaméri László - Hyundai i20 R5 +1:58.2
7. Osváth Péter/Nemes Csaba - Skoda Fabia R5 +2:31.8
8. Trencsényi József/Végh Róbert - Skoda Fabia R5 +2:45.9
9. Matics Mihály - Németh Gergely - Mitsubishi Evo IX +2:58.0
10. Ollé Sándor/Czakó Janek - Skoda Fabia R5 +3:02.2

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33