l1
l2


 

Dupla dobogóval zárt Ózdon a Korda Racing

Szeptember 3.
Mindkét autójával dobogóra állhatott a Steelvent Ózd Rallyn a Korda Racing, az abszolút második helyen célba érkező Kazár Miklóst a csapat másik R5-ös Skodájával versenyző Velenczei Ádám követte a harmadik helyen az Országos Rallye Bajnokság hatodik állomásán.

Kiválóan indult a Korda Racing számára az idei Ózd Rally, hiszen a csapat két R5-os Skoda Fabiaja már a verseny elején beverekedte magát a top3-ba és az utolsó méterekig harcban voltak az abszolút futamgyőzelemért is. A futamgyőzelem végül nem sikerült, pedig csak néhány másodperc hiányzott, a dupla dobogó igen, Kazár Miklós és Tóth Zsolt az abszolút második, míg Velenczei Ádám és Szedő Csaba az abszolút harmadik helyen érkezett célba.

"Nagyon boldogok vagyunk, hiszen úgy végzett mindkét R5-ös autónk dobogón, hogy a rajttól a célig harcban voltunk a futamgyőzelemért!" - mondta Korda Erik a rali céljában. "A srácok hamar elkapták a ritmust és már szombaton elkezdték gyűjteni a szakaszgyőzelmeket majd a nap végére kicsit meg is léptek az élmezőnnyel a többiektől. Vasárnap ott folytatták ahol szombaton abbahagyták, sőt! Mikiék megnyerték a második versenynapot és behúzták a Power Stage-t is, Ádámék pedig végig ott loholtak az első kettő nyomában, szereztek újabb szakaszgyőzelmet és a Power Stage-en övék lett a második hely, így kettős győzelemmel zártuk le a ralit.

Mikiék számára győzelemmel ér fel ez a második hely, hiszen két ponttal gyűjtöttek kevesebb, mint a futamgyőztes. Ádámék előtt is emelem kalapom, első versenyükön a Skodával szakaszgyőzelmeket szereztek és dobogóra állhattak a célban. Ami azonban nagyon fontos, hogy úgy lettek harmadikak, hogy mindössze 10 másodperccel maradtak el a futamgyőzelemtől, ami nagyon jó alapot jelent a folytatásra nézve. A magyar bajnokság továbbra is nyitott, izgalmas Mecsek Rally elé nézünk.

Rallye2-es junior párosunk is sikerrel teljesítette a Salgó Rallyt, Balics Ákos és Borsfai Dávid Veszprém után Salgótarjában is kategória győzelmet aratott a Hondával, amihez ezúton is gratulálok!

Az ORC-ben érdekelt Hevesi István és Bottyán János sajnos nem tudta befejezni a versenyt, Makovics Ádám azonban már első versenyén megszerezte első ORC bajnoki pontját, az abszolút 10. mellett kategóriája ötödik helyén teljesítette a versenyt. Pihenésre most nem lesz sok időnk, jövő hétvégén mindkét Skodánk Szlovéniában, a Mitropa Kupa soron következő állomásán teljesít szolgálatot."

A Steelvent Ózd Rallye az Euroaszfalt Kupáért végeredménye:
1. Vincze Ferenc/Holczer Dániel, Skoda Fabia R5 1:16:22.9
2. Kazár Miklós /Tóth Zsolt, Skoda Fabia R5 R5 +4.5
3. Velenczei Ádám/Szedő Csaba, Skoda Fabia R5 +10.6…
31. Makovics Ádám/Pásztor Tamás, BMW E46 M3 +15:37.4…

A Credobus Salgó Rallye2 végeredménye:
1. Krehlik Nándor/Holczer Dániel, Skoda Fabia R5 1:16:22.9
2. Dudás Gergő/Szabó Bence, Citroen C2 R2 Max +5.0
3. Szabó Attila - Keresztesi Péter, Lada 2107 +20.4
17. Balics Ákos/Borsfai Dávid, Honda Civic VTi +4:21.8

http://facebook.com/kordaracing
http://www.kordaracing.hu
http://youtube.com/kordaracing

A Korda Racing együttműködő partnerei: A-HÍD Építő Zrt., Penta Általános Építőipari Kft, Siva Group Zrt, Stravia Kft, Ecowian Környezetbarát Tisztítószerek, ENEOS Motorolaj - Szakál-Met-Al Kft., HERTZ - Mercur Rent a Car Kft, REVO-TEC Gépipari Kft, Szerszámbróker Kft, StapleCare Kft, Music Engine Kft, MNR Fémmegmunkáló és Szolgáltató Kft, Keviép Építőipari és Szolgáltató Kft, Corax-Bioner ZRt, Auto-Szoft Kft, Euroaszfalt Kft., Betonútépítő, Lánchíd 19 Hotel, Blaora Kft, Inwatech Kft, Nógrádker Zrt., RAORG Translog Kft, FEOL Industrial Automation Kft, K-P-K TransCoop Kft, Alexovics Kft, Sinus-Networks Kft, Start Complex Service Kft., Verbis Kereskedő és Szolgáltató Kft, Stefani Kft, FKZ-Tools Kft, VIWA Vitaminvíz, Ventil Épületgépész, Young B.T.S. Kft., Iter Építő, ZN-Tech, Tibuktu, PP Media, Equicom Kft, A. S. S. Kft, T-NC Technika, Muzsai Metall Kft, Industrial Electro Service Kft, Szirt Bau Kft, Doktor Természet Kft, Steinerbrunner Győző, Rábakert, Régió Center Kft, Prémium Szerszámker Kft, Master-Pharma Kft, Al Oliva Kft, Pápai Beton Kft, Travel 4 You, Csősz Trans Kft, Hyundai WIA, Origo CNC, Eftech Kft, Lead Design, Wimmer Trans Kft, L&L Trans Kft, Inter Cars, Közmű-Alagút Zrt., Forvett Kft.

(x)

 

 

 

 

 

 

 

 

33