l1
l2


 

Sainz is a MINI-vel megy a Dakarra

Szeptember 7.
Új csapattal és még nagyobb lendülettel készül a 2019-es Dakar ralira Carlos Sainz - a spanyol matador a Peugeot visszavonulása után csapattársaihoz, Stephane Peterhanselhez és Cyril Despres-hez hasonlóan az X-Raid Mini színeiben teljesítheti a tereprali világának egyik, ha nem a legnagyobb megmérettetését.

A spanyolok egyik kedvenc versenyzője, Carlos Sainz úgy véli, hogy a tavaly januári második Dakar győzelmét követően sem szeretne tétlenkedni, és ha vonzó ajánlatot kap, amely lehetővé tenné számára a sikeres folytatás lehetőségét, akkor egyértelműen nem mondana nemet a felkérésre. A tervei megvalósultak – a Peugeot csapatát elhagyva az X-Raid Mini bandáját fogja erősíteni 2019-ben a két hetes januári megmérettetésen, ahol Cyril Despres és Stephane Peterhansel is feltűnik majd, mint csapattársak.

Miután a Peugeot rövid pályafutáss után visszavonult a terepralitól, Sainz a Toyota Hilux 4x4-esét illetve az X-Raid buggy-ját tesztelte. Miután tárgyalásokat folytatott mindkét csapattal, úgy döntött, hogy a Sven Quandt által vezetett X-Raid csapatnál írja alá szerződését.

A döntés az X-Raid mellett nemcsak az autó megbízhatósága és versenyképessége miatt született meg, hiszen bizonyos források megemlítik a banda központjának közelségét. Társával Lucas Cruz-zal történő debütálása az előzetes tervek szerint októberre tehető a Marokkó ralira (október 4-9.), mely egyben kiváló felkészülési lehetőség a Dakar küzdelmeire. Sainz nem egyedül X-Raid képviselőként lesz jelen, hiszen a másik buggy-val érkezik majd Cyril Despres is.

Despres és Peterhansel is a Peugeot-tól érkezik, de ez utóbbi versenyző a Peugeot Sport-tal kötött szerződésének megfelelően csak a lejárat után, azaz szeptember végén csatlakozik a társakhoz.

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33