l1
l2


 

Ogier és Lappi a Citroen célkeresztjében

Szeptember 7.
Komoly erősítésre készül a 2019-es szezonra a Citroen Racing – a franciák nem titkolják, hogy nagy nevek szerződtetésén törik a fejüket, olyan kiválóságok meghódítására törekednek, mint Sebastien Ogier vagy éppen Esapekka Lappi, de Craig Breen is élvezi a csapat bizalmát.

Nem ülnek tétlenül a Citroen Racing elöljárói - úgy tűnik, a francia csapat lázasan dolgozik egy ütőképes csapat összeállításán a jövő évi VB szezonra, ahol első körben Sebastien Ogier, Esapekka Lappi és Craig Breen neve szerepel. A francia világbajnokkal folytatott megbeszélések a Citroen-hez való lehetséges visszatérésről már hetek óta folynak, de a Toyota versenyzőjével, Esapekka Lappi-val még nem tudtak a részletekről egyeztetni - erre a napokban nyílhat esély.

Nem titok, hogy az elsődleges cél az M-Sport Ford jelenlegi pilótájának az elhódítása, ám ha Ogier végképp nem vevő a dologra, ezt követően helyeződhet át sokkal komolyabban a hangsúly Lappi leigazolására. A finn versenyző, Lappi menedzsere már találkozott a franciák csapatfőnökével, Pierre Budar-ral, és ha igazak a pletykák, akkor az előző hónapban Lappi a C3 WRC központját is szemügyre vehette.

Esapekka Lappi egyébként nincs egyszerű helyzetben - a Citroen érdeklődésén túl a Toyota csapatvezetője, Tommi Makinen a következő szezonra is ajánlatot tett versenyzője számára, és megerősítette azon szándékát, hogy 2019-ben meg szeretné tartani a jelenlegi hármast, azaz Esapekka Lappit, Jari-Matti Latvalát és Ott Tanakot.

Az esetről személy szerint nem Lappi, hanem a menedzsere, Erik Veiby beszélt, mely során megerősítette a Toyota ajánlatát, de hozzátette, hogy máshol is tárgyaltak a jövőről. "Esapekka a munkáját végzi, és a lehető legjobban teljesít a Toyotánál, a csapat legnagyobb örömére." - mondta Veiby az autosport.com-nak. "Végleges döntés még nem született a 2019-es évről, azt azonban megerősíthetem, hogy kapott egy ajánlatot a Toyotától, és más csapatokkal is folytatunk megbeszéléseket, de nem írtunk alá semmit."

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33