l1
l2


 

Eric Camilli lesz az R5-ös Volkswagen pilótája

Szeptember 11.
A Polo R5 homologizációja ugyan még folyamatban van, a csapat azonban már összeállt – a németek bejelentették Eric Camilli lesz Volkswagen Polo GTI R5-ös pilótája a debütáló versenyen, a Spanyol Ralin.

Az utolsó fontos részlet is a helyére került a Volkswagen Polo R5 első éles bevetésével kapcsolatban, a német csapat október 25-28. között a spanyol ralin viszi először táncba a 272 lóerős összkerekes fegyverét, melyet egy, már ralis berkekben ismert francia páros, Eric Camilli és navigátora, Benjamin Veillas mutat be. A választás nem véletlenül esett a spanyol világbajnoki futamra – az eseményen mindkét felszínen szeretné megmutatni potenciálját a GTI, és valójában a piacra dobás előtt így képet kapnak az autóról a leendő ügyfelek.

A Volkswagen a versenyzőkkel kapcsolatban végül úgy döntött, hogy az ismerős erőforrásokra támaszkodik. A francia duó nem véletlenül jut főszerephez a jövő hónapban - Camilli és Veillas jelentős szerepet játszott az autó fejlesztésében, és a tesztkilométerek alapján adott visszajelzések mind megerősítették a duót abban, hogy igen jól értenek a márka legújabb fegyveréhez. Mindezek mellett szép eredményt értek el a 2017-es szezonban, hiszen a nagyok között háromszor is sikeresen megcsípték a pódiumot az előző évadban.

"Eric Camilli és Benjamin Veillas egy igen tapasztalt páros, akik értékes munkát végeztek a Polo GTI R5 tesztelése során." - mondta Sven Smeets, a Volkswagen Motorsport igazgatója. "Ez a logikus következő lépés részünkről velük kapcsolatban, hogy a WRC2-es tapasztalataikat a versenyen is kamatoztassák."

Smeets még azt is hozzátette, hogy az előzetesen bejelentett két Polo GTI R5-ös természetesen ott lesz a rajtjnál, de hogy a második autóban ki fog helyet foglalni, arról egy későbbi időpontban kívánják majd tájékoztatni a nagyérdeműt.

Eric Camilli: "Amikor Sven Smeets és az R5 projektvezetője, Jan de Jongh közölte velem a hírt, akkor szinte repkedtem örömömben. Lényegében ez egy picit megkésett születésnapi ajándék. Nagyon örülök, és büszke vagyok rá, hogy részt vehetek a csapat debütálásán. Az intenzív fejlesztési és tesztelési periódus után nagyszerű dolog lesz versenyezni a Volkswagen Polo GTI R5-össel, és nem tagadom, hogy rengeteg motivációval rendelkezem. Ben és én szorgalmasan készülünk a spanyol futamra, és remélhetőleg sikerül jó úton elindítanunk az R5-ös Polo pályafutását."

ERIC CAMILLI ÉS A POLO - HOSSZÚ TÖRTÉNELEM
A versenyen való debütálás nem az első találkozása lesz az autóval Eric Camilli-nek - nemcsak a legújabb projekt kezdetétől fontos a márka a versenyző számára. "A második autóm egy Polo volt." - kezdi gondolatait Camilli. „Egy használt Polo IV Trendline, szürke színben 64 lóerővel.

A Volkswagenek megbízható autók, és a látványuk sem utolsó, mind utcai mind versenyautó tekintetben. A Polo R5-ös természetesen gyökerében más, hiszen egy teljesen új generációs versenyautóról beszélünk. Nagyon pontosan reagál, amikor vezetsz, és a tesztekre építve úgy gondolom, erős eredménnyel vezethetjük be a rali vérkeringésébe."

BENJAMIN VEILLAS - VISSZATÉRÉS A NÉGYSZERES VILÁGBAJNOKI GYŐZTES CSAPATHOZ
A márka WRC-s korszakában a 40 éves francia Sebastien Ogier immáron ötszörös világbajnok időjárási csapatának tagja volt. Veillas 2014-ben került Camilli oldalára a Korzika ralin, mely után nem kevesebb, mint hat WRC2-es győzelmet ünnepelhettek közösen, majd számos élmezőnybeli eredménnyel fejezték be a királykategóriás küzdelmeket.

DEBÜTÁLÁS UTÁN – NYOLC CSAPATHOZ 15 POLO GTI R5-ÖS KERÜL
Az október 25-én elrajtoló spanyol futam lesz az első és egyetlen versenyképes megjelenése a Polo GTI R5-nek, mielőtt leszállítják a leendő ügyfeleknek a megrendeléseket. 2018-ban és 2019-ben 15 autót fognak átadni nyolc ügyfélkörnek, akik számos nemzetközi és hazai ralibajnokságon terveznek versenyezni az R5-ös szabályok szerint.

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33