l1
l2


 

Közel hatvan autó a lengyel EB futamon

Szeptember 18.
Ötvenhat páros vállalkozik az Európa Bajnokság következő állomásán való bizonyításra. A lengyel ralin a bajnokesélyes Alekszej Lukjanuk mellett ott lesz magyar részről Herczig Norbert, illetve a Hyundai támogatását élvező Jari Huttunen is táncba viszi az i20 R5-öt.

A 75. PZM Rally Poland szervezői a héten Varsóban tartottak egy nagyobb lélegzetvételű sajtótájékoztatót, melynek keretében hivatalosan is fény derült a résztvevők kilétére. A világbajnokságról is ismert Mazuri-tavak vidékét elfoglaló eseményen az előzetes nevezési szándékok alapján ötvenhat páros bizonyíthat a különleges murvás felületet rejtő igazi ralis utakon. Egy picit módosítva azért a számokat érdemes tudnunk, hogy konkrétan az EB mezőnyében harminchat duót tartanak számon.

A várakozások alapján nagy esély van arra, hogy az Európa bajnoki cím sorsa Mikolajki-ban dől el, és Alekszej Lukjanuk a vasárnap délutáni célban akár örömtáncot is járhat.

"Nagyon örülünk, hogy a lengyel rali az Európa Bajnokság fordulója lehet immáron 49. alkalommal. Mindazonáltal szeretném biztosítani a rajongókat, hogy a PZM igen komoly érdeklődéssel számol, csak úgy, mint a világbajnoki futamokon 2016-ban és 2017-ben." - mondta Michal Sikora, a Lengyel Autó- és Motorkerékpár Szövetség elnöke.

Az egyes rajtszámot a bajnoki cím várományosa - Alekszej Lukjanuk és Alekszej Arnautov kapja. Az orosz duó csak egy kis lépésnyire van életük első EB címétől. Lukjanuk és Arnautov eddig már három EB fordulót megnyert. Leggyorsabbak voltak az Azori-szigeteken, a Kanári-szigeteken és Olaszországban. - mindent egybevetve, hat versenyen 149 pontot sikerült elérniük. Mögöttük Bruno és Hugo Magalhaes 36 ponttal lemaradva toporog, ám a portugál testvérek nem állnak rajthoz Lengyelországban. Ez pedig azt jelenti, hogy a két Alekszejnek csak egy pontra van szüksége a bajnoki címért folytatott harc lezárásához.

Érdemes lesz egyébként még figyelni arra a Nyikolaj Grijazinra, aki az idei lengyel Rzeszów futamot győztesként zárta - ő egy Fabia R5-össel érkezik Mikolajki-ba. Rajta kívül még Jari Huttunen is okozhat meglepetéseket –a finn a Hyundai támogatását élvezheti ezúttal is, így az autója nem lehet más, mint egy i20 R5-ös. Magyar részről egyedüliként Herczig Norbert és Ferencz Ramón próbál szerencsét a Skodával. a A magyar bajnok a lengyel erőpróbára idehaza, Szombatehely környékén készült, melyről az alábbi videót készítette a csapat.

A PZM 75. Rally Poland nevezési listája

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33