l1
l2


 

Itt a Mecsek Rally programja

Szeptember 18.
A Historic Rali-Európa-bajnokság utolsó két futamán dől el a D csoport bajnoki címe. Wirtmann Ferenc és Kerekes József, Ford Escort Mk II-essel egyaránt két-két ponttal vezetik a versenyzők és a navigátorok bajnokságát a szeptember 20-22-e között megrendezésre kerülő Elba Rali előtt. 

Kecsegtető versenykiírással rukkoltak elő a Mecsek rali szervezői az idei év megmérettetésére - október 12-14. között kerül megrendezésre az Országos Rallye Bajnokság hetedik futama, ahol nemcsak az élmezőny szereplői mérhetik össze erejüket, hiszen csatlakozik hozzájuk a megszokott módon az ORC kategóriája, illetve a Historic párosai is kedvükre autózhatnak a Mecsek izgalmakkal tűzdelt gyorsasági szakaszain.

A ráhangolódás pénteken kezdődik meg egy délelőtti gépátvétel keretében, mely az Expo Center területén lesz megtekinthető az érdeklődők számára is. A Pécs Plaza lesz a következő fontos helyszín, ahol 16.35-től a Historic, míg 17.45-től az ORB mezőnye vághat neki a hétvégének egy rajtcermónia keretében. Ezt követően azonnal be is kapcsolhatják az öveket a párosok, hiszen hat órakor az élmezőny teljesítheti a Plaza parkolójában kijelölt egy kilométeres prológot.

Szombaton már az igazi versenyzés élménye kerítheti hatalmába a résztvevőket, hiszen nem sokkal 11 óra után meg is kezdődhet a harc a bajnoki pontokért a Mecsekben. A hétvége első napjára több mint 100 versenykilométer jut, melyet nyolc szakaszra osztottak szét a szervezők. Máré vára lesz a legelső gyors, majd Mecsekpölöske, Szágyi elág és Hetvehely következik, mely négyest egy szervizparkos szusszanás után újból megismételnek a srácok. A nap végét egy szervizpark jelenti majd, ahova az első autó délután fél öt magasságában gurulhat be.

Vasárnap teljesen VB-s érzésünk lehet, hiszen négy szakasszal zárul a Mecsek rali. Kevésnek hangzik elsőre a gyorsok száma, de azért versenykilométerben egészen komoly kihívást jelent, hiszen 72 kilométer lett betervezve a zárónapra. Golgotával kezdenek a versenyben maradt párosok fél 12 előtt nem sokkal, mely rész közel 11 kilométert fog jelenteni. Ezt az Orfűi kör követi a maga 28-as távjával, majd szervizpark és újból ez a két rész dönthet a dobogós helyezések és az extra pontok sorsáról.

Az 52. Aquaprofit Mecsek Rallye versenykiírása – ORB, ORC, Historic

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33