l1
l2


 

Lukjanuk sikerével indult a Lengyel Rali

Szeptember 21.
Alekszej Lukjanuk futotta a leggyorsabb időt a lengyel rali kvalifikációján. Az Európa Bajnokság utolsó előtti állomásán az orosz után Nyikolaj Grijazin következik, míg a harmadik időt a Hyundai pártfogoltja, Jari Huttunen csípte el. Herczig Norbert és Ferencz Ramón az ötödik hellyel melegített be.

Kevesebb mint egy másodperc döntött a PZM 75. Rally Poland kvalifikációján Alekszej Lukjanuk javára. Az orosz versenyző nagyon komolyan pályázik az idei szezonban az Európa Bajnokság év végi elsőségére, és egészen jól halad tervének megvalósításában. Kontinensviadalunk utolsó előtti állomásán Mikolajki környékén a bemelegítésen azonnal felhívta magára ezúttal is a figyelmet páratlan időeredményével. A Ford Fiesta R5-össel Talty 3,26 kilométeres szakaszán közel egy másodperccel volt gyorsabb az U28-as kategória kiválóságától, Nyikolaj Grijazin-tól. Lukjanuk komoly előnyre tehet idejével szert, hiszen a rajtsorrend megválasztásának a lehetősége elsőre az övé, mely Lengyelország murvás pályáin sokat jelent a versenynapokon.

A harmadik idővel egy U27-es kategóriás versenyző, Jari Huttunen büszkélkedhet. A finn versenyző egészen közel érzi magához a lengyel murvát, és mindezek mellett kiváló kezdésével azt is megmutatta, miért esett rá a Hyundai választása a HMDP program keretében. A negyedik helyen ismét egy junior csoportos versenyző következik Miko Marczyk személyében, aki egy Skoda Fabia R5-össel próbál emlékezeteset autózni hazai pályán.

Egyedüli magyarként Herczig Norbert és navigátora, Ferencz Ramón vállalkozott a Mazuri-tavak környékére, és nem is kezdett rosszul a skodás páros – Marczyk-tól kilenc tizeddel autóztak csupán gyengébb időt.

A PZM 75. Rally Poland kvalifikációjának végeredménye:
1. Lukjanuk Alekszej/Arnautov Alekszej - Ford Fiesta R5 1:48.976     
2. Grijazin Nyikolaj/Fedorov Y. - Skoda Fabia R5 +0.940
3. Huttunen Jari/Linnaketo Antti - Hyundai i20 R5 +1.618
4. Marczyk M./Gospodarczyk S. - Skoda Fabia R5 +1.719
5. Herczig Norbert/Ferencz Ramón - Skoda Fabia R5 +2.632
6. Avcioglu Orhan/Korkmaz Burcin - Skoda Fabia R5 +2.875
7. Ingram Chris/Whittock Ross - Skoda Fabia R5 +2.897
8. Pellier Laurent/Combe Geoffrey - Peugeot 208 T16 +3.238
9. Grzyb Grzegorz/Wróbel Jakub - Skoda Fabia R5 +3.398
10. Habaj Lukasz/Dymurski Daniel - Skoda Fabia R5 +3.639…

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33