l1
l2


 

Itt a Wales Rally mezőnye

Szeptember 26.
Büszkék lehetnek nevezési listájukra a walesi rendezők – a világbajnokság tizenegyedik állomására hatvan páros adta le rajthoz állási szándékát. A királykategóriás résztvevők közötti küzdelmek garantáltak, és érdemes lesz figyelnünk a duplán hazai színeket képviselő M-Sportra, hiszen versenyzőjük, Elfyn Evans nem titkolt célja, a tavalyi elsőség megismétlése.

A jövő hónapban, 2018. október 4-7. között kerül megrendezésre a világbajnokság tizenegyedik megmérettetése a szigetországban. A Wales Rally GB szervezői nem szégyenkezhetnek, hiszen szép számú nevezés érkezett be az idei eseményre is - nem kevesebb, mint hatvan duó mérheti össze erejét október legelső hétvégéjén huszonhárom gyorsasági szakasz keretében.  

A listára pillantva az első helyeken rögtön az M-Sport Ford csapatával találkozhatunk. Malcolm Wilson igazi brit üzletemberként egyértelműen élvezni szeretné fiai jóvoltából a hazai pálya előnyeit – Sebastien Ogier, Elfyn Evans és Teemu Suninen lendülhet támadásba majd a walesi murván egy-egy Fiesta WRC-vel. Közülük Ogier egyértelműen mindent szeretne beleadni egy újabb bajnoki cím, illetve az ötödik brit győzelem reményében, ám nem szabad megfeledkezni arról az Elfyn Evans-ről sem, aki tavaly elsőként végzett a számára hazainak számító állomáson, és idén újból szeretné megismételni az ünneplést.

Jelen pillanatban a bajnokesélyes a Hyundai Motorsport és belga versenyzője, Thierry Neuville. Az alzenaui központú együttes is jó eredményeket remél, és három autóval bíznak abban, hogy nemcsak a versenyzői táblán, hanem a konstruktőri listán is képesek lesznek visszavenni az első helyet Wales-ben.

Abban biztosak lehetünk, hogy e két nagyszerű márka mellett az új erőre kapó Toyota Gazoo Racing is borzolni szeretné a kedélyeket. A japán-finn koprodukció öt pont előnnyel vezeti a márka-világbajnokságot, és ott van még Ott Tanak, aki az elmúlt három futamon nem talált legyőzőre. Tommi Makinen azonban nemcsak rá számíthat, hiszen Jari-Matti Latvala és Esapekka Lappi is érkezik egy-egy Yaris WRC-vel.

A Ford, a Hyundai és a Toyota tehát hármas felállással lesz ott a walesi rajtnál, egyedül a Citroen lóg ki ebből a sorból – a franciák két versenyzővel várják az októberi futamot, Mads Östberg és Craig Breen csüccsenhet bele egy-egy C3-as WRC-be.

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33