l1
l2


 

Készen áll Walesre az R5-ös Citroen

Szeptember 28.
Izgatottan készülődik a Citroen Racing WRC2-es tagozata az idei Wales Rallyra, gyári színekben Stephane Lefebvre bizonyíthat a világbajnokság tizenegyedik futamán, de mellette két privát autó is ott lesz a rajtnál.

Mint mindegyik világbajnoki állomás, a soron következő Wales rali is igazán különleges pillanatokat tartogat a nevezők számára - a sűrű, komor, késő őszi időjárást sugalló erdők gyakran vastag ködfátyollal nehezítik az egyébként sem egyszerű murvás körülményeket, ahol a változatos tapadási szintekre profi módon reagáló versenyzők igen meghatározó eredményeket érhetnek el. Annak ellenére, hogy az idén néhány héttel korábban rajtolnak el a walesi szereplők a megszokottól, a C3 R5-öst még javában őszi körülmények között láthatjuk versenyezni, mely helyszín egyértelműen új kihívást jelent a francia együttes számára. A kategóriatársaktól nem ijed meg a banda, hiszen eddigi mérlege a C3 R5-ösnek nem kevesebb, mint három dobogós hely (Korzika második hely, Portugália harmadik hely, Törökország második hely), így abszolút komoly tervekkel vág neki a gyári színeket képviselő Stephane Lefebvre a walesi terepnek - az autó már bizonyította sokoldalúságát és versenyképességét különböző típusú útfelületeken.

Stephane Lefebvre pontosan egy olyan versenyző, aki tudja, milyen speciális nehézségekkel kell szembenéznie a jövő hétvégén, hiszen három alkalommal már versenyzett a szigetországban, és 2015-ben a nyolcadik helyen végzett. A 26 éves francia fiú nem titkolt célja, hogy győzelembe hajszolja versenyautóját, és ezért határozottan mindent el fog követni október 4-7. között.

Egy évközbeni váratlan fordulatnak köszönhetően a konkurencia márkától érkezik a mezőnybe egy újdonsült reménység Ole Christian Veiby személyében – egy privát Citroen C3 R5-össel. A norvég versenyző Wales mellett biztosan ott lesz a francia márkával a spanyol rajtnál is. A tesztek során már volt szerencséje megismerkedni az autóval, és reméli, hogy walesi ötödik megjelenése pozitív eredményt fog hozni. Hasonlóan az ügyfélosztályból érkezik az a Simone Tempestini, aki a törökországi dobogós élmények után nagy reményekkel várja a walesi kilométereket.

Pierre Budar, a Citroen Racing Team csapatfőnöke: "Miután sikeresen teljesítette a C3 R5-ös a kőkemény pályákat Törökországban, újult erővel érkezhet az autó Walesbe. Ugyan ez a szokatlan esemény először lesz jelen az autó életében, hálás vagyok a csapatomban, hogy ismét bemutathatjuk a C3 R5 kiváló alkalmazkodóképességét, és azt sem szabad elfelejtenünk, hogy egy másik jó versenyzővel lehetünk ott a csütörtöki rajtnál."

Stephane Lefebvre: "Németország óta először nyílik lehetőségem arra, hogy a C3 R5-ben murvás körülmények között versenyezhessek. A verseny előtt természetesen letudtam jó pár tesztkilométert, és úgy érzem, sikeresen felkészültünk az októberi küzdelemre. A szakaszok nehezek és jól kell kezelni a gumiabroncsok tapadását is, például gyorsan meg kell tudnunk különböztetni a saras illetve iszapos kanyarokat, és annak megfelelően közlekedni."

Rajthoz állások száma: 3
Legjobb eredmény: 8. (2015)

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33