l1
l2


 

Hadik nyerte a Porec Rallyt

Október 1.
Idén is magyar győzelemmel zárult a horvát bajnokság szezonzárója – a Porec rali leggyorsabbja Hadik András lett, míg a második pozíciót a szlovén színeket képviselő Rok Turk csípte el. A dobogó legalsó fokát Viliam Prodan szerezte meg egy Skoda Fabia R5-össel.


Fotó: Balla Niki - Hadik Rallye Team

A tavalyi évhez hasonlóan, a 19. Rally Porec-re is szép számban utaztak kis hazánkból vállalkozó szellemű versenyzőpárosok azért délebbre, hogy a CEZ bajnokság állomásaként is számon tartott nemzetközi mezőnyben mérhessék össze tudásukat. A verseny számos nehézséget és kihívást tartogatott, és két versenynap állt a résztvevők rendelkezésére tizenkét gyorsasági szakasz keretében arra, hogy eldönthessék az értékes pontok sorsát.

A küzdelmek pénteken kezdődtek el, mely napon három rövidebbnek mondható Porec környéki kilométerek vártak teljesítésre. A péntek este egyébként még szlovén előnyt hozott, hiszen Rok Turk egy Peugeot 208 T16 R5-össel ragadta magához a legkedvezőbb pozíciót az éjszakára. Magyar részről a legjobban Botka Dávid és Mesterházi Márk állt, mindösszesen hét tizeddel maradt el a Skodás páros a szlovén versenytárstól. A harmadik helyről az a Hadik András várta a folytatást, aki a horvátokhoz egy olyan segéddel érkezett, akit korábbról már jól ismerhettünk az oldalán - a miskolci versenyző újfent Kertész Krisztiánnal szállt harcba.

A szombat már mindegyik versenyben maradt páros számára keményebb dió volt, hiszen a fennmaradó kilenc szakasz teljesítése következhetett a hétvége első napján. Nem is tétlenkedett sokat a Hadik-Kertész duó, azonnal szakaszgyőzelemmel hangolódtak rá a versenynapra, és a Tinjan közel nyolc kilométeres részén az összetettbeli vezetést is magukhoz ragadták. Ezt sikeresen megtartották egészen az utolsó méterig, így lényegében a régi-új kettős újból a régi formáját hozta, és közösen sikeresen győzelembe hajszolták a Ford Fiesta R5-öst.

A dobogó második helyére a futamot még az élen kezdő Rok Turk érkezett. A szlovén versenyző a Skoda Fabia R5-össel több mint fél perces hátrányt szedett össze. A harmadik pozíció Viliam Prodané lett, aki tizenhét másodperccel volt lassabb Turk-tól.

A negyedik helyezéssel Kovács Antal és Istovics Gergely büszkélkedhet, akik hatalmas csatában voltak azzal a Bodolai Lászlóval, aki végeredményben csupán nyolc tizeddel volt lassabb a honfitársaktól. Botka Dávidék a hatodik pozícióval térhetnek haza.

A 19. Rally Porec végeredménye:
1. Hadik András/Kertész Krisztán - Ford Fiesta R5 50:52.1
2. Rok Turk/Blanka Kacin - Peugeot 208 T16 R5 +35.7
3. Viliam Prodan/Zoran Rastegorac - Skoda Fabia R5 +53.3
4. Kovács Antal/Istovics Gergely - Ford Fiesta R5 +1:09.5
5. Bodolai László/Popovics László - Ford Fiesta R5 +1:10.3
6. Botka Dávid/Mesterházi Márk - Skoda Fabia R5 +1:28.8
7. Vlastimil Majercak/Pavol Kusnier - Skoda Fabia R5 +2:00.9
8. Ollé Sándor/Czakó Janek - Skoda Fabia R5 +2:09.6
9. Claudio de Cecco/Jean Campeis - Hyundai i20 R5 +2:21.3
10. Andrea Nucita/Giorgia Ascacone - Fiat Abarth 124 +2:44.4

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33