l1
l2


 

Hazai pályán kapaszkodna vissza az M-Sport

Október 3.
Címvédőként, hazai pályán próbálhat visszakapaszkodni az élre az M-Sport Ford, a cumbriai központú egyesület három autóval ostromolja a csúcsot az idei Wales Rally-n.

Az M-Sport Ford EcoBoost meghajtású Ford Fiesta WRC-i erőteljes eredményben reménykednek, többek között azért is, mert a csapat hazai rendezvényéről beszélhetünk a Wales rali keretében. A legutóbbi felkészülési kilométerek már teljes mértékben az október második hetét jelentő eseményre összpontosítottak, ahol egy négy napos teszt során hangolhatta mindhárom páros saját magára a Fiestáját. A márka az előző szezonban páratlan győzelemnek örülhetett Elfyn Evans jóvoltából, ám az előző évek során sincs oka búsúlnia Malcolm Wilson-nak, hiszen a Ford folyamatosan meghatározó tagja volt a walesi élmezőnynek.

A versenyzői és gyártói bajnokság határozottan nyitott még javában a walesi futamon, és várhatóan még az ott elért eredmények sem döntik el az idei elsőségek sorsát. Tavaly a márka a gyártói győzelemnek is örülhetett a walesi célban, most ezt sajnos nem élhetik át hazai környezetben, a hazai rajongók legnagyobb szomorúságára.

MALCOLM WILSON, AZ M-SPORT FORD WRT CSAPATFŐNÖKE:
"A verseny nem is lehetne hozzánk közelebb, így abszolút reménykedünk a tavalyi sikerek után egy másik erős eredményben hazai talajon. Tavaly páratlan öröm ért minket, hiszen pont a walesi célban ünnepelhettük mindhárom bajnokság elsőségét. Idén ez nem valósulhat meg, de mindezek ellenére természetesen az első hely megszerzése lesz a cél.

Sebastien és Elfyn is pontosan tudja, mi kell ahhoz, hogy Walesben dobogón végezzenek. Seb négyszer győzött itt, míg Elfyn nemcsak ezeken az utakon nőtt fel, hanem a tavalyi győzelemmel szinte történelmet is írt – első walesi versenyző, aki az esemény dobogójának a legfelső fokára állhatott fel.

Teemu első ízben bizonyíthat WRC-vel a walesi erdőkben. Ő pontosan az a versenyző, aki időről időre bizonyítja, hogy milyen gyorsan tanul és alkalmazkodik a körülményekhez, így nem lennék meglepve, ha egy újabb meglepetéssel szolgálna a hétvégén."

WALES RALLY GB  - A CSAPAT HAZAI VERSENYE
A Wales Rally GB egyike a klasszikusoknak - egy olyan ikonikus esemény, amelyet minden versenyző meg szeretne nyerni. A motorsport történetébe belépve a brit forduló mindent tartalmaz, és az év egyik legnagyobb kihívásának számít.

Sár, eső, köd, sőt hó és jég - bármi várható Walesben. A ragyogó napsütés ebben az évben még akár kedvezően is alakíthatja az időjárást, és a párosok több év után először akár egy szárazabb Wales ralival is találkozhatnak. Bármilyen körülmény között is teljen el a versenyhétvége, a kihívás továbbra is fennáll.

SEBASTIEN OGIER – JULIEN INGRASSIA:
Sebastien Ogier és Julien Ingrassia számára nem ismeretlen a walesi pezsgő íze, ahol a világbajnok páros már négy győzelmet aratott pályafutása során. Jelenleg a hatodik világbajnoki elsőségükre hajtanak, ám az idei évben jelen pillanatban hárman is esélyesek a szezon legjobb pozíciójára.

Rajthoz állások száma: 10
Legjobb eredmény: 1. (2013, 2014, 2015 és 2016)

Ogier: "A Wales rali egyike azoknak az eseményeknek, amelyet mindenki meg akar nyerni legalább egyszer. A szakaszok igen versenyzőpróbálóak – korán kezdjük a napot, és gyakran késő este térünk vissza a szervizbe, így fizikailag is nagyon a toppon kell lennünk. Ha egyszer azonban nyertél, akkor már tudod, mi itt a siker kulcsa.

Ez az évad egyik legnagyobb kihívást jelentő eseménye, ahol szinte művészi módon kell megbecsülnünk a gumiabroncsok tapadását a walesi erdőkben. Az időjárási körülmények késő őszt, kora telet szoktak idézni, ám most három héttel korábban leszünk ott a rajtnál, így kíváncsian várom a körülményeket.

Tavaly fantasztikus dolog volt ünnepelni a walesi célban, Malcolm számára nagyobb örömöt nem is adhattunk volna. A bajnoki címért kemény a harc idén, és a hétvégén mindent el fogunk követni annak érdekében, hogy a lehető legtöbb pontot gyűjtsük be."

ELFYN EVANS – DANIEL BARRITT
Szinte még frissen él a tavalyi győzelem nyújtotta mámor pillanata Elfyn és Daniel emlékében. A páros tudja, mi kell a győzelemhez, és ezt idén is szeretné bizonyítani hazai rajongóik legnagyobb örömére.

Rajthoz állások száma: 6
Legjobb eredmény: 1. (2017)

Evans: "Az otthoni verseny mindig különleges motivációt ad. Elfogultság nélkül úgy gondolom, hogy a walesi erdők biztosítják a világ egyik legjobb gyorsasági szakaszait, ahol különleges érzés hazai rajongók előtt autózni.

A tavalyi győzelem egyértelműen olyan élményt adott a számunkra, amit sohasem fogunk elfelejteni. Egyébként egy adott helyszínen először nyerni különleges, de Wales duplán pozitívum volt a számunkra, hiszen a család és a rajongók körében ünnepelhettünk. Nem lenne rossz idén is megismételni.

Célunk nem lesz más, mint harcolni az első helyért -  de tudjuk, nem lesz könnyű feladat. Ez egy olyan esemény, ahol mindenki bizonyítani akar, és van három bajnokesélyes srác, akik tudom, hogy keményen fogják diktálni a tempót. A szakaszok egyébként gyorsak, ahol kicsi hiba is nagy veszteséget okozhat."

TEEMU SUNINEN – MIKKO MARKKULA
A finn páros határozottan meg szeretné mutatni, hogy nem indulnak hátrányból életük első WRC-s walesi futamán. Ugyan a naptár egyik leginkább kihívó eseményéről beszélhetünk, de a fiatal finn úgy tűnik, hogy boldogulni fog a murvás terepen. Első WRC2-es megjelenésén pontosan Walesben győztesként ünnepelhetett, így bőven okozhat meglepetéseket a hétvégén.

Rajthoz állások száma: 3
Legjobb eredmény: 11. (2015)

Suninen: "Ez lesz az első alkalmam Walesben WRC-vel. Várom a kihívást, és mindent megteszek annak érdekében, hogy a csapatnak pontokat biztosítsak. Az autó jónak tűnik, és remélhetőleg képesek leszünk megcsípni egy jó eredményt.

Az elmúlt héten egy napot tesztelhettünk, ahol több különböző feltételt tapasztalhattunk meg az autóval. Délelőtt vizes, nedves körülmények között készülhettünk, míg délután a Nap hatására szárazabb kanyarokkal is találkozhattunk.”

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33