l1
l2


 

Suninen sikerével indult a Wales Rally

Október 4.
Teemu Suninen autózta a legjobb időt a walesi bemelegítésen, aki mögött hármas holtverseny alakult ki, két tizeddel lemaradva Jari-Matti Latvala, Elfyn Evans és Sebastien Ogier következnek.

WRC tapasztalatok nélkül érkezett Teemu Suninen a világbajnokság tizenegyedik állomásának a helyszínére – a finn versenyző mindig is kedvelte a walesi terepet, most kifejezetten bizonyította is rajongását a körülmények iránt, hiszen a 3,37 kilométeres igen csúszós Clocaenog részen nem talált legyőzőre a csütörtöki bemelegítésen. Mögötte egy nagyon komoly tempót diktáló trió érkezett, akik két tizeddel maradtak el Suninen egészen parádés idejétől – Jari-Matti Latvala, Elfyn Evans és Sebastien Ogier osztozott meg a shakedown második pozícióján.

A Toyota nem éppen mondhat magának tökéletes walesi indulást – JML ugyan ott van az élmezőnyben, de az utóbbi három győzelmének köszönhetően bajnokesélyes Ott Tanak nem éppen a tervek szerint kezdte meg a walesi kilométereket. Az észt egy jobbos kanyarban egyenesen csúszott tovább és egy több percet jelentő árokjárás után tudott csak visszaevickélni a szakaszra. Ezután természetesen lecsorgott a célba, de kénytelen volt visszatérni a Deeside szervizparkba, ahol a hűtőcsere után újból teljesíthette a köröket.

A saras, kavicsos utak gyorsan változtak, körről körre csúszósabbak lettek, és a legtöbb páros a leggyorsabb időt elsőre vagy éppen a második nekifutásra csípte el. Akad azonban egy kivétel – az ötszörös világbajnok, Sebastien Ogier nem követte a trendet, ő az ötödik körben teljesítette leggyosabban a shakedownt.

A 2018-as Wales Rally GB shakedown végeredménye:
1. Teemu Suninen, Ford Fiesta WRC 2:01.2
2.= Jari-Matti Latvala, Toyota Yaris WRC +0.2
2.= Elfyn Evans, Ford Fiesta WRC + 0.2
2.= Sebastien Ogier, Ford Fiesta WRC + 0.2
5. Craig Breen, Citroen C3 WRC + 0.3
6. Thierry Neuville, Hyundai i20 WRC + 0.6
7. Mads Östberg, Citroen C3 WRC + 0.7
8. Esapekka Lappi, Toyota Yaris WRC + 1.0
9. Hayden Paddon, Hyundai i20 WRC + 1.4
10. Andreas Mikkelsen, Hyundai i20 WRC + 1.9

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33