l1
l2


 

Tanak kiszállt, Ogier vezet a Wales Rallyn

Október 7.
Újabb drámai nap a Rally VB-n, Ott Tanak műszaki hiba miatt az élről volt kénytelen búcsúzni a Wales Rally második versenynapján, az első helyre Sebastien Ogier kapaszkodott fel, akit Jari-Matti Latvala és Craig Breen üldöz a dobogós helyeken.

Pedig sokáig úgy tűnt ez a verseny is Ott Tanak sikerével zárult, az észt fiú diadalmenete azonban a rali tizenötödik gyorsasági szakaszán véget ért. Pedig Ott a szombati pályákon is remek formában autózott, ahogy Ogier a későbbiekben fogalmazott, Tanak másik szintet képviselt, előnyét 40 másodperc felé tornázta, amikor a második Sweet Lamb-en, valószínűleg egy korábbi heves landolás következtében megsérült a Yaris WRC hűtőrendszere, ami a pálya szélére késztette az elmúlt három futam győztesét.

A nap legnagyobb nyertese Sebastien Ogier lett, aki az ötödik helyről vágott neki a köztes szerviz nélküli kilenc gyorsasági szakasznak. A francia pilóta a nap első felében áthámozta magát Neuville-en, Lappin és Latvalán is, Tanak búcsújával pedig elfoglalta az első helyet amit meg is őrzött a nap végén. Ezzel azonban még korántsem érezheti zsebben a futamgyőzelmet, Jari-Matti Latvala kevesebb mint 5, Craig Breen pedig 13,5 másodperccel követi a második harmadik helyen.

A Citroen jó napot zárt, hiszen a szakaszgyőzelmet is arató Mads Ostbergnek köszönhetően két autóval képviseltetik magukat az első négyben, majd a Hyundai norvég versenyzője, a szombaton három szakaszgyőzelmet is arató Andreas Mikkelsen következik. A három Hyundai i20 WRC közé Esapekka Lappi vert éket az összetett hatodik helyen, Hayden Paddon a hetedik, Thierry Neuville a nyolcadik helyen fejezte be a napot.

Az abszolút pontszerzők listáját a WRC2-es kategória éllovasai, a Skoda gyári versenyzői, Kalle Rovanpera és Pontus Tidemand zárják, a kategória harmadik helyén Gus Greensmith érkezik.

A Dayinsure Wales Rally GB állása a 2. nap végén:
1. S. Ogier/J. Ingrassia, Ford Fiesta WRC 2:31:22.5
2. J. Latvala/Miikka Anttila, Toyota Yaris WRC +4.4
3. Craig Breen/Scott Martin, Citroen C3 WRC +13.5
4. Mads Ostberg/T. Eriksen, Citroen C3 WRC +34.1
5. A. Mikkelsen/Anders Jager, Hyundai i20 Coupe WRC +36.5
6. Esapekka Lappi/Janne Ferm, Toyota Yaris WRC +41.8
7. Hayden Paddon/S. Marshall, Hyundai i20 Coupe WRC +45.4
8. T. Neuville/Nicolas Gilsoul, Hyundai i20 Coupe WRC +55.5
9. K. Rovanpera/Jonne Halttunen, Skoda Fabia R5 +7:30.8
10. Pontus Tidemand/Jonas Andersson, Skoda Fabia R5 +8:33.9

Fri

 

 

 

 

 

 

 

 

33