l1
l2


 

Harci díszben az R5-ös Polo

Október 8.
A Volkswagen Motorsport lerántotta a leplet a Polo GTI R5-ös harci díszeiről, Petter Solberg és Eric Camilli ebben a ruhában mutatja be a spanyol VB futamon a vadonatúj versenyautót.

Utolsó simításokon esik át első éles bevetéséhez közeledve a Volkswagen Motorsport legújabb fegyvere – a Polo GTI R5-ös most már külsőleg is a toppon van, és tényleg már csak apróságok hiányoznak ahhoz, hogy a spanyol világbajnoki futamon hivatalosan is bemutatkozzon a németek legfrissebb fejlesztése.

Nico Mühr, a Volkswagen Polo GTI R5 külső dizájnjáért felelős kolléga a dinamikus megjelenés filozófiáját vitte fel az autóra: "A Polo GTI R5-öshöz számos tervezési elemet használtunk fel az utcára kerülő GTI családból. A piros, a fehér és a fekete szín mind-mind a gyártószalagról lefutó modellekből ered, és a Polo elején található méhsejtes rács is igen komoly kinézetet ad az autónak. Extrém lett, ami nem véletlen, hiszen a modellcsalád leggyorsabb tagjáról beszélhetünk."

Tökéletes előkészítés: 20 hónap fejlesztés, 10 000 tesztkilométer
A  motorháztető alatt egy 1,6 literes, közvetlen befecskendezésű turbómotor bújik meg, az autó súlya nem haladja meg az 1230 kg-ot, és egy határozott 4 másodperc alatt 0-ról 100-ra gyorsul a Polo GTI R5. Az új modell mögött 20 hónapos fejlesztési periódus áll, és több mint 10 000 kilométer került bele mindenféle éghajlati körülmények között.

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33