l1
l2


 

Lappi lesz Ogier csapattársa a Citroennél

Október 17.
A Citroen Racing bejelentette Esapekka Lappi szerződtetését Rally Világbajnoki csapatához, aki így az ötszörös világbajnok Sebastien Ogier csapattársaként vághat neki a 2019-es szezonnak.

A Citroen Racing egészen komolyan gondolja, hogy jövőre visszatérhet a győztes útra, a francia egyesület az ötszörös világbajnokot, Sebastien Ogiert már magához csábította, most pedig napvilágot látott a hír, miszerint a sorozat egyik legnagyobb reménysége, Esapekka Lappi és navigátora, Janne Ferm is csatlakozik a csapathoz.

A 27 éves finn versenyző igen komoly tehetségnek számít, mely tényt a jelenlegi csapatánál is bizonyította már futamgyőzelemmel illetve több dobogós eredményekkel. Lappi 2012-ben hívta fel magára a figyelmet, a Finn futamon abszolút versenyben volt az akkor ugyanabban a kategóriában szereplő Sebastien Ogier-rel. A finn bajnokságban mind a hét futamot győztesként zárta, 2014-ben Európa legjobbja lett, míg 2016-ban a WRC2-esek között nem talált legyőzőre.

A repülő finn 2017-ben, Portugáliában, a Toyota színeiben debütált a királykategóriában, és az első győzelemre sem kellett sokat várni – a hazai rajongók legnagyobb örömére Finnországban a dobogó legtetejére repítette a Yaris WRC-t. Ebben a szezonban harmadik helyen végzett Szardínián, Németországban és Walesben is. Jelenleg a negyedik helyen áll a bajnokságban, három olyan nagyszerű versenyző mögött, akik évek óta küzdenek egymással. Ezen eredmények többek között azt is sugallják, hogy navigátor váltásra nem kell, hogy sor kerüljön – Janne Ferm keze 2010-től benne van ezekben a sikerekben.

Pierre Budar, a Citroen Racing csapatvezetője: "Nagyon örülünk, hogy a jövő évben két igen versenyképes párost állíthatunk rajthoz, és Esapekka érkezése kiváló hír számunkra! A fiatal pilótákba vetett hit már régóta keményen kötődik márkánkhoz, és Esapekka lássuk be, ideális példa erre is. Tehetséges és határozott, aki mellé egy szintén nagyon nagy név, Sebastien Ogier érkezik. Úgy érzem, a lehető legjobb formában lehetünk 2019-ben, és ezt eredményekkel is tudjuk majd bizonyítani."

Esapekka Lappi: "Nyilvánvalóan nagyon örülök, hogy csatlakozom a csapathoz, és külön megtiszteltetés, hogy Sebastien jövőbeli csapattársa leszek. Ez egy jó lehetőség számomra, hogy folyamatosan tovább fejlődjek. Tavaly Jari-Matti, idén pedig Ott volt az, akitől rengeteget tanulhattam, és ehhez jövőre hozzájön még Seb is, egyszerűen hihetetlen! Meggyőződésem, hogy az autóban sok lehetőség van, csak úgy, mint a csapatban, amely hosszú történelemmel és sok tapasztalattal rendelkezik a Rally VB-n."

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33