l1
l2


 

Itt a Svéd Rali programja

Október 17.
A világbajnokság svéd állomásának szervezői felfedték jövő évi versenyük részleteit. A sorozat egyetlen full havas állomása jövőre is átruccan Norvégiába, Rammen pedig visszatér.

A Rali Világbajnokság 2019-es menetrendjére nemrég derült fény, ám az előzetes bejelentéseknek köszönhetően már biztosak lehettünk abban, hogy a szezonnyitó Monte-Carlo rali után a szokásos februári megmérettetésként Svédország következik. A havas verseny szervezői már közzé is tették a jövő évi programot - 19 gyorsasági szakasz keretében, Norvégia érintésével összesen 319,17 versenykilométer dönt a bajnoki pontokról.

A központ Torsby repülőtere köré összpontosul majd február 14-17. között. A menet csütörtökön kezdődik el Karlstad 1,9 kilométeres szuperspeciál részén, mely szombaton este egy várhatóan izgalmas teljes versenynap után újból megismétlődik.

A pénteki gyorsaságik megegyeznek az idei 138,78 kilométeres szakaszokkal, melyek elsősorban Norvégiában kerültek kijelölésre. A Röjden gyorsasági két országot érintő kihívást jelent – a rajt és a cél Svédországban lesz, ám a középső szakasz a norvég határt jócskán érinti. A futam útvonalában egyetlen jelentős változás lesz - szombaton érkezik a Rammen gyorsasági, melyen utoljára 2016-ban versenyezhetett a VB mezőny. Ez a 23 kilométeres rész kétszer szerepel a programban, ám a két évvel ezelőtti formájához képest az ellenkező irányba.

Vasárnapra három gyors marad, ahol kétszer a híres-neves Likenas rész is helyet kap. A záró powerstage szakasz után a szervizparkban kerül sor a dobogós versenyzők megünneplésére.

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33