l1
l2


 

Négy R5-össel támad a Citroen Spanyolországban

Október 24.
Komoly offenzívát indít a Citroen csapata a világbajnokság egyetlen vegyes felületű eseményén, a francia csapat négy R5-ös autóval érkezik a WRC2-es kategóriába a hétvégi spanyol ralin.

Komoly felállással szeretné bevenni a spanyolok vegyes felületét a Citroen C3 R5-ösök bandája október utolsó hétvégéjén - négy autót láthatunk majd a WRC2-esek kategóriájában, melyet Stephane Lefebvre/Gabin Moreau, Ole Christian Veiby/Stig Rune Skjaermoen, Simone Tempestini/Sergiu Itu, valamint az újonnan érkező Pepe Lopez/Borja Rozada páros irányíthat majd.

Az egyébként minden felületen versenyképesnek tűnű R5-nek Spanyolországban nagyszerű lehetősége van bemutatni sokoldalúságát és képességét mind murvára, mind aszfaltra vonatkozóan a Világbajnokság utolsó előtti állomásán. Valójában a Rally de Catalunya az évad egyetlen vegyes felületű eseménye, ahol a nyitónap murvás szakaszai után szombaton és vasárnap aszfalton bizonyíthatnak a résztvevők. Ez az esemény igazi kettő az egyben formula, ahol nemcsak a versenyzőpárosoknak kell éles váltásokat sikeresen alkalmazniuk, hanem a csapatnak is toppon kell lennie, hogy a péntek esti szervízben a murvás autóból aszfaltos fenevadat varázsoljanak. Az első napon a technikai kavicsos utak lesznek terítéken, ahol az alacsony tapintási szint külön fejezet, míg a többi versenynapra maradt rész sima, széles aszfaltozott utakon zajlik, ahol pontos ütemű jegyzetek segíthetnek jól elkapni a ritmust. A csapat nem fog sötétben tapogatózni, hiszen Stéphane Lefebvre és Gabin Moreau negyedszer lesznek részesei a spanyol eseménynek, és határozott céljuk egy magabiztos helytállás az évad végéhez közeledve. Egy másik C3 R5-ös annak az Ole Christian Veiby-nek a kezébe kerülhet, aki első ízben Walesben vihette táncba a franciák autóját. Simone Tempestini számára nagy támasz lesz a márkával megtett eddigi kilométerek, míg Pepe Lopez szeretne egy emlékezetes versenyt letudni a franciák szárnyai alatt. A fiatal spanyol először ül bele a Citroen-be, és bízik abban, hogy hazai pályán a rajongók legnagyobb örömére sikerül majd eredményes hétvégét teljesítenie.

Pierre Budar, Citroen Racing csapatfőnöke: "Két olyan felület kombinálásával, amelyeket eddig külön-külön teljesíthettünk, ez az esemény egy igen jelentős kihívást jelent a C3 R5 számára, de eltökélt szándékunk szerint szeretnénk bizonyítani a hétvégén. Ez az első alkalom, hogy négy autónk áll rajthoz egy eseményen! A modell kereskedelmi sikerét ez bizonyítja, és arra is bátorít bennünket, hogy továbbra is keményen dolgozzunk."

Stéphane Lefebvre: "Nagyon szeretem ezt a versenyt, többek között azért, mert egy vegyes felületű esemény. A két rész teljesen különbözik, ám a győzelemhez mindkettőn jól kell teljesíteni. Az első napon az igazán technikás murvás gyorsokon versenyezhetünk, majd következik az aszfalt, ahol egy jól megírt, lendületes itiner lehet a kulcsa a sikernek. Már többször volt szerencsénk Spanyolországban rajthoz állni, így bízunk benne, hogy ezek a tapasztalatok egy eredményes hétvégét hozhatnak nekünk."

Rajthoz állások száma: 3
Legjobb eredmény: 6. (2017)

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33