l1
l2


 

Ogier sikerrel és Neuville bukfenccel indult a Spanyol Rali

Október 25.
Sebastien Ogier elsőségével és Thierry Neuville látványos bukfencével indult a spanyol rali csütörtök délelőtti bemelegítése. Az M-Sport Ford francia versenyzője után a második idővel Jari-Matti Latvala büszkélkedhet, míg Teemu Suninen a shakedown harmadik helyére csapott le.

Utolsó előtti futamához érkezett a rali világbajnokság, ahol még közel sincs minden eldöntve az év végi pozíciókat tekintve – három bajnokesélyes páros küzd meg az értékes bajnoki pontokért, ami nem zajlik felhőtlenül, hiszen akarva-akaratlanul is megjelenik a törtetésből fakadó negatív, illetve pozitív végkimenetel. Jelenleg az összetettbeli tábla élén álló Thierry Neuville részéről volt nagy a lendület – a Hyundai belgája a rajt után fél kilométerrel egy trükkös jobbos kanyart nézett be második nekifutásra. A csupán két kilométeres saloui shakedownt végül nem tudta leteljesíteni kedvére, ugyanis a szervízbe már egy teherautóval szállították vissza. A sérülések nem tűnnek végzetesnek – a bal eleje, a motorháztető és a tető sérült meg az i20 WRC-n. A szervizes srácok azonnal megkezdték a munkát, hogy megjavítsák az autót a mai rajtceremóniára és az este nyitó szakaszára, mely Barcelonában kerül majd megrendezésre.

"Egy derékszögű kanyarban történt az eset, szűken fordultam rá, és sokkal mélyebbre ki volt már járva a sarok, mint ahogy azt az első körben tapasztaltam. Az autó két kerékre pattant, megpróbáltam megmenteni a helyzetet, de bukfenc lett belőle." - emlékezett vissza Neuville. "Nyilvánvalóan reménykedtünk egy erős kezdésben, most azonban már tényleg szeretnénk a legjobbat hozni és egy versenyképes eredménnyel szerepelni Spanyolországban."

Neuville nagy-nagy riválisa, a hatodik bajnoki elsőségére esélyes Sebastien Ogier mondhatni hozta a kötelezőt. Az M-Sport Ford francia versenyzője a leggyorsabbként zárta a saloui bemelegítést, aki mögött három tizeddel elmaradva érkezett a Toyota Gazoo Racing színeiben Jari-Matti Latvala. Malcolm Wilson büszke lehet kezdésként fiaira, hiszen Ogier mellett Teemu Suninen-nek köszönhetően még egy dobogós időt bezsebelt a banda egy harmadik hellyel.

Citroen részéről Craig Breen nem kezdett rosszul, hiszen első körben az ír fiú ragadta magához a stafétabotot azon a szakaszon, ahol egyforma elosztásban volt aszfalt és murva. Második körben már azonban Ogier főszerepbe került, és harmadszorra már biztosra vette a figurát. Utánuk Sebastien Loeb, Esapekka Lappi és Ott Tanak következik, akik a legjobb hatban hangolódtak rá a hétvégi spanyol megmérettetésre.

A RallyRACC Catalunya 2018 shakedown eredménye:
1. Sebastien Ogier, Ford Fiesta WRC 1:34.9
2. Jari-Matti Latvala, Toyota Yaris WRC +0.3
3. Teemu Suninen, Ford Fiesta WRC +0.8
4. Sebastien Loeb, Citroen C3 WRC  +1.1
5. Esapekka Lappi, Toyota Yaris WRC +1.2
6. Ott Tanak, Toyota Yaris WRC +1.3
7. Craig Breen, Citroen C3 WRC +1.5
8. Dani Sordo, Hyundai i20 WRC +1.6
9. Elfyn Evans, Ford Fiesta WRC +1.9
10. Ken Block, Ford Fiesta WRC +3.4

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33