l1
l2


 

Evans: "Semmit nem csináltam másképp, mint szoktam"

November 2.
Remek hajrájának és nem szerencsének köszönhetően, dupla dobogóhoz segítette csapatát Elfyn Evans, aki a szezon során először pezsgőzhetett a célban, pedig elmondása szerint ez a verseny sem más, mint a többi.

Elfyn, mesélj nekünk egy kicsit a teljesítményről, mi változott?

Evans: "Nem sok minden változott, a dolgok több okból nem mentek úgy, ahogy azt elvártuk, de végül azt a következtetést vonhatjuk le, hogy a sebességünk versenyképes volt. Gyakran van úgy, hogy érezzük, most jók vagyunk, ám az eredmény mégsem azt mutatja. Kicsit megkönnyebbültem a célban, hogy részt tudtam venni a küzdelmekben, és egy dobogós hellyel lehettem gazdagabb a hétvégén."

Szombaton nagy harcban voltál Seb Loeb-bel, délután pedig nemcsak üldözött, hanem eléd is került francia versenytársad.

Evans: "Különböző gumiabroncs választásunk volt: voltak pillanatok, amikor a slick jobban működött, de máskor az esőgumi volt az előnyösebb. Végül nem volt hatalmas különbség közöttünk. A hétvégén sok különböző lehetőséget láthattunk gumik tekintetében, de végül azt hiszem, senki sem tudta teljes mértékben eltalálni a tökéletes összetételt erre a hétvégére."

Milyen érzésekkel teljesítetted az utolsó szakaszt?

Evans: "Bevallom őszintén, a vasárnap délelőtti szervizben kicsit leeresztettem. A nap második gyorsaságiján számomra érthetetlen időt értünk el, és nem tudom, hol hagyhattuk ott azokat az értékes másodperceket. Úgy éreztem, sikeresen elkaptam a szakasz ritmusát, ám a Hyundai srácaival szemben mégis vesztettünk el időt. A szerviz utáni első szakasz már egy fokkal jobban sikerült, és ez a lendület megmaradt a döntő menet a powerstage-re."

Megmutattad, ami telik tőled...

Evans: "Semmit nem csináltam másképp, mint szoktam. Pontosan ugyanazokkal a gondolatokkal, mentalitással rajtoltunk el - ezúttal azonban úgy tűnt, kidolgozottabb volt a teljesítményünk. Nem voltak nagy kockázatok, csak koncentráltabban mentünk végig a szakaszon."

Ez segítségedre lehet a következő évre?

Evans: "Ezt a kérdést inkább Malcolm-nak kellene feltenni :)."

Dan, elégedett voltál a hétvégi sebességgel?

Daniel Barritt (Elfyn Evans navigátora): "Igen, abszolút. Ötszörös és kilencszeres világbajnokok ellen küzdöttünk egész hétvégén, és egészen jól tudtuk tartani velük a tempót. Dobogón végeztünk, ami hatalmas öröm a számunkra."

A harc intenzitása még értékesebbé tette a hétvégét?

Barritt: "Igen, és természetesen ez tovább ösztönöz minket abban, hogy pozitívan tekintsünk előre. Úgy gondolom, egy ilyen eredmény után nem ülhetünk le, sőt, ez még jobban motivál minket abban, hogy többször ünnepeljünk az élmezőnyben."

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33