l1
l2


 

Nyíregyháza bekerült az EB naptárba

November 9.
Először rendezhet Magyarország FIA Rally Európa-bajnoki futamot, a Rally Hungary névre keresztelt, Nyíregyháza központú aszfaltverseny a kontinensviadal zárófutamaként került be a sorozat selőzetes versenynaptárba.

Négy aszfalt és négy murva verseny szerepel a Rally EB jövő évi naptártervezetében, amelyet szerdán az FIA Rali Bizottsága is elfogadott genfi ülésén. A naptárt véglegesítésére december 5.-én kerülhet sor, ekkor kerül az FIA Világtanácsa asztalára.

"A magyar rali izgalmas új eseménye a 2019-es ERC-sorozatnak. A kizárólag aszfaltos verseny mind a magyar kormány, mind a helyi önkormányzatok támogatását élvezi. A központja Nyíregyháza lesz, amely nagyjából 2 és félórányi autóútra található a fővárostól, Budapesttől."

"Az Eurosport Events, az ERC promótere nagyon örül, hogy a Rally Hungary szerepel a 2019-es előzetes versenynaptárban, és reméljük, hogy ez egy hosszú távú partneri kapcsolat kezdete - mondta Jean-Baptiste Ley, az ERC koordinátora. - Mindez egy hónapok óta tartó egyeztetés eredménye, és máris lenyűgözött bennünket a szervező csapat elkötelezettsége és professzionalizmusa. Örömmel fogadjuk a magyar kormány és a helyi önkormányzat, illetve Nyíregyháza polgármesterének támogatását is."- áll a Nyíregyháza Rally közleményében, melyben számos érintett kifejezi örömét a Rally Hungary-val kapcsolatban.

FIA Rally Európa Bajnokság 2019-es előzetes versenynaptára*

1. futam, március 21-23: Azores Airlines Rallye** (ERC Junior), murva
2. futam, május 2-4.: Rally Islas Canarias (ERC Junior), aszfalt
3. futam, május 24-26.: Rally Liepaja (Latvia) (ERC Junior), aszfalt
4. futam, június 28-30.: Rally Poland (ERC Junior), murva
5. futam, július 19-21.: Rally di Roma Capitale (Italy) (ERC Junior), aszfalt
6. futam, augusztus 16-18.: Barum Czech Rally Zlín (ERC Junior), aszfalt
7. futam, szeptember 27-29.: Cyprus Rally, murva
8. futam, november 1-3.: Rally Hungary (Hungary), aszfalt

*amennyiben az FIA Világtanácsa jóváhagyja
**amennyiben aláírásra kerül az esemény promóteri megállapodása

Fri

 

 

 

 

 

 

 

 

33