l1
l2


 

A Toyotának is bajnoki címre fáj a foga

November 13.
Magas nézettségre számít az előttünk álló hétvégén a RedBull TV - a Rali VB zárófutamán dől el a bajnoki cím sorsa. A szokásos szombati élő bejelentkezés mellett további három napi összefoglalón keresztük kapunk betekintést az Ausztrál Rallyba.

Félúton Sydney és Brisbane között került kijelölésre a Rali Világbajnokság ausztrál állomásának már-már szokásosnak mondható központja – a rali krémje Coffs Harbour környékén utoljára csaphat össze az idei szezonban. A csütörtök reggeli bemelegítés, a shakedown után az első teljes versenynapon, pénteken Coffs Harbour-tól északra kezdődnek meg a vérbeli küzdelmek, ahol az új Orara East és Coldwater szakaszok mellett teljesítésre kerül még a változatlan Sherwood gyors - e három részt két felvonásban teljesítik a párosok. Szombaton a központtól délre kell utaznunk, ahol két új rész került kijelölésre – közülük a régi nevén ismert Nambucca gyors részbeni újításokkal jut főszerephez, mely mellett az Urunga és a Raleigh versenypálya fog szóhoz jutni. Péntek és szombat egyaránt ugyanazzal a vizes, aszfaltos pár kilométerrel zárul a futam központjában. Vasárnap zárásként három gyors két körben kerülhet teljesítésre, melyek közül a Wedding Bells dönti el a plusz pontok sorsát.

Tommi Makinen (Toyota Gazoo Racing csapatfőnöke): "Izgalmas szezonon vagyunk túl, kaptunk sok rosszat és sok jót is az elmúlt tizenegy hónapban, most azonban jöhet a végső döntés Ausztráliában. Egy nagyszerű dolog előtt állunk most, hiszen a második szezonunk akár a gyártói bajnokság elsőségét is meghozhatja számunkra. Mint mindig, most sem lesz könnyű dolgunk, de mindent megteszünk a siker érdekében. Komoly fejlődést mutattunk murván Nagy-Britanniában és Spanyolországban egyaránt. Ausztrália szintén laza talajú pályákkal vár minket , így van okunk reménykedni egy jó eredményben. Három kiváló párosunk várja a rajtot, akikkel közösen mindent megteszünk azért, hogy eredményesen zárjuk az idei szezont."

Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris WRC #7): "Nagyon várom az ausztrál rajtot! Ez egy olyan futam, amit mindig is élveztem. Az atmoszféra fantasztikus és az időjárás is tökéletes lehet a szezon befejezéséhez. Természetesen a szakaszok sem utolsók – a megszokottól több változást eszközöltek a szervezők, de korábban már volt szerencsénk az idei menetrendbe bekerülő részekhez is, melyek anno pozitív élményeket hoztak számomra. A közelmúltban felmutatott sebességgel magabiztos vagyok, és remélem, hogy jó eredményt érhetek el, és tudok segíteni a csapatnak a bajnokság megnyerésében."

Ott Tanak (Toyota Yaris WRC #8): "Mindent bele fogok adni Ausztráliában! A versenyzők bajnokságában matematikailag megvan az esélyem, bár ez nem csak rajtam fog múlni, de amit tudok, megteszek a siker érdekében. A gyártók bajnokságában megvan az előnyünk, és úgy gondolom, nagyon erős helyzetben vagyunk. Bizakodva kezdünk neki a hétvégének, hiszen az autó nagyon jó eredményt ért el az utóbbi murvás eseményeken. Az ausztrál rali egy kihívást jelentő esemény, de az utak nagy része gyors és folyékony, mely nagyon jól illik hozzánk."

Esapekka Lappi (Toyota Yaris WRC #9): "Nagyon szeretnék egy erős ausztrál eredményt felmutatni, hogy a csapatot hozzásegítsem a gyártói bajnokság megnyeréséhez. Tavaly ez a futam az egész csapat számára a tapasztalatszerzésről szólt, és úgy gondolom, hogy az akkor átélt kilométerek idén csak előnyünkre szolgálhatnak. Ha száraz idő lesz pénteken, az mindenki számára nehézséget jelenthet, különösen az első két-három autónak. Remélem, hogy egy pozitív végeredménnyel köszönhetem meg a csapat bizalmát, amit az elmúlt években belém fektetett."

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33