l1
l2


 

Ogier nyerte az ausztrál bemelegítést

November 15.
Két tizeddel múlta felül a mezőnyt Sebastien Ogier a VB idei utolsó bemelegítésén. Az ausztrál shakedown második leggyorsabbja holtversenyben Andreas Mikkelsen és Ott Tanak lett, Thierry Neuville negyedikként zárt.

Igen komoly küzdelem alakult ki a világbajnokság zárófutamának bemelegítésén – az 5,07 kilométeres Bucca szakaszon az első hat leggyorsabb versenyzőpárost mindössze csak tizedek választották el egymástól - Jari-Matti Latvala hetedik eredményével is csupán 1,1 tizeddel maradt el a legelőkelőbb pozíciótól.

Várható volt egyébként, hogy a három bajnokesélyes versenyző közül mindenki pozitívan szeretne nekikezdeni a szezon utolsó megmérettetésének – ez legjobban annak a Sebastien Ogier-nek sikerült, aki negyedik nekifutásra tudott parádés időt autózni a csütörtöki shakedownon. A francia versenyzőn kívül természetesen a többi márka képviselője is abban reménykedett, hogy a pálya letisztítását követően tudnak majd eredményesen autózni. Ogier kiválóan kihasználta a helyzetet, ám a Hyundai színeiben szereplő Andreas Mikkelsen sem panaszkodhat, hiszen a norvég fiú szintén a negyedik körben nyújtott teljesítményének köszönhetően csupán két tizeddel maradt el a hatodik világbajnoki elsőségére pályázó M-Sportos versenyzőtől.

Harmadikként Ott Tanak jelentkezett be, ám az észt versenyző valójában tizedre pontosan megegyező időt autózott Mikkelsennel, így a második pozíción osztozkodhatnak. A belgák bajnokesélyese, Thierry Neuville sem maradt el az élmezőnytől – Tanak után egy tizeddel fejezte be a csütörtöki felvonást. Neuville részéről egyébként plusz érdekesség, hogy először használja az i20-as továbbfejlesztett motorját, amely 2019-es specifikációjú hengerfejjel lett felszerelve.

"Látványos volt a shakedown, melyet egy reprezentatív szakaszon teljesítettünk." - mondta Tanak. "Teljes mértékben képet kaphattunk a hétvégéről, és az autóról is, mely nagyon jól működött. A legnagyobb kérdés most az időjárás lesz. Úgy tűnik, lesz változás, de nehéz megjósolni, mi fog történni." - tette hozzá az észt annak tudatában, hogy a péntek reggeli első körre esőt jósolnak a meteorológusok.

Ausztrál Rally shakedown végeredmény:
1. Sebastien Ogier - Ford Fiesta 2:53.8
2.  Andreas Mikkelsen - Hyundai i20 +0.2
2= Ott Tanak - Toyota Yaris + 0.2
4. Thierry Neuville - Hyundai i20 + 0.3
5. Craig Breen - Citroen C3 + 0.8
6. Hayden Paddon - Hyundai i20 + 0.9
7. Jari-Matti Latvala - Toyota Yaris + 1.1
8. Esapekka Lappi - Toyota Yaris + 1.2
9. Teemu Suninen - Ford Fiesta + 1.3
10. Elfyn Evans - Ford Fiesta + 1.4

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33