l1
l2


 

Tanak idén is tarolt a VB Gálán

November 20.
Ott Tanak immáron harmadszor vehette át a rajongók bizalmának és szavazatainak köszönhetően az év versenyzője díjat. Az észt versenyző még két kategóriában aratott elsöprő sikert, ám Thierry Neuville sem pananaszkodhat, hiszen két díjat ő is besepert.

A szezonzáró ausztrál megmérettetést követően hétfőn este került sor Sydney-ben a Rally VB díjátadó gálájára, ahol mindenki ott volt, aki számít a sorozat vérkeringésében. A bajnoki elsőség sorsa még vasárnap eldőlt Sebastien Ogier és Julien Ingrassia javára, ám egy gála még várt az élmezőnybeli párosokra és csapattagokra, hogy méltó módon zárják le a páratlan izgalmakat jelentő 2018-as évadot.

Egy pici vígaszt hozott az este annak az Ott Tanak-nak, aki főként a szezon második felében mutatott páratlan teljesítményének köszönhetően bajnoki esélyekkel vágott neki Ausztrália szakaszainak. Az észt fiú idő előtt ugyan búcsúzott a megmérettetéstől, de azért három elsőségre hétfőn este még szert tehetett. A szavazatok száma egyértelműen megmutatja, ki az, akit kedvelnek a rajongók, és ki az, akivel sok-sok izgalmas, látványos dolog történt az elmúlt tizenegy hónapban. Tanak az év versenyzője lett, míg navigátora, Martin Jarveoja az év navigátoraként ünnepelhetett. A páros idén első ízben mutatkozott a Toyota Gazoo Racing színeiben, és nem kevesebb, mint négy futamgyőzelemmel tettek szert életük eddigi legsikeresebb szezonjára. Az észt versenyző mindezek mellett a legtöbb szakaszgyőzelmet is bezsebelte, illetve a Michelin mágikus pillanatai kategóriájában indított, zsinórban három elsőségének (Finnország, Németország, Törökország) köszönhetően a harmadik díjra is szert tehetett.

Az este másik nagy nyertese Thierry Neuville lett. A belga a lélegzetelállító szardíniai győzelmének köszönhetően az ANONIMO kategória elsőségére tett szert, ahol 0,7 tizeddel nyert csupán az immáron hatszoros világbajnok, Sebastien Ogier előtt. Mindezek mellett a OneBet év ugratása kategóriában is őt szavazták meg a rajongók a legjobbnak - az emlékezetes svéd ugratással komoly emlékkel ajándékozta meg a nézőket a Colin Crest-nél.

További díjazottak között azért ott toporog Sebastien Ogier és Julien Ingrassia is - a francia páros a legtöbb powerstage pontot gyűjthette be az idei teljesítménynek köszönhetően. Elfyn Evans az Asahi Kasei pillanatai közül került ki legjobbként, melyet a török megmérettetés hozott el neki. Míg az M-Sport szerelői Ogier számára adtak segítséget, addig Evans saját Fiestáját hozta rendbe.

A 2018-as WRC gála díjazottjai:
WRC Driver of the Year (az év versenyzője) - Ott Tanak
WRC Co-driver of the Year (az év navigátora) -  Martin Jarveoja
Michelin Magic Moment (mágikus pillanatok) - Ott Tanak
ANONIMO Timing Feat Award (Anonimo időeredmény) - Thierry Neuville
Asahi Kasei Spirit of the Season (szezon szelleme) - Elfyn Evans
OneBet Jump of the Year (az év ugratása) - Thierry Neuville
DJI Quote of the Year (az év DJI felvétele) - Jari-Matti Latvala
Most Power Stage Points (legtöbb powerstage pont) - Sebastien Ogier
Most Stage Wins (legtöbb szakaszgyőzelem) - Ott Tanak
Wrc.com Social Media Star of the Year (az év médiacsillagja) - Craig Breen
ProGrade Digital Photograph of the Year (az év fotója) - Colin McMaster

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33