l1
l2


 

Östberg: "Ha bizalmat kaptunk, igyekszünk meghálálni"

November 22.
A spanyol győzelem után Ausztráliában is dobogóra állhatott a Citroen Racing, a francia márka Mads Östberg jóvoltából csípte el a világbajnokság utolsó állomásának harmadik helyét, mellyel a norvég versenyző Finnország után másodszor állhatott dobogóra.

Mads, hatalmas küzdelem részese voltál az ausztrál pályákon - elégedett vagy a végeredménnyel?

Östberg: "Igen, persze! A hétvége egy hullámvasút volt, hol fent, hol pedig lent voltunk. A péntek nagyon jól kezdődött, sőt, túlságosan jól, nagyon meglepett, hogy az első helyen álltunk több szakaszon keresztül, illetve még a szombatot is győzelemre esélyesen kezdtük meg. Szombaton azonban sokkal trükkösebb részek voltak, ami igazából a valódi ralis gyorsokat tükrözte. Nem igazán éreztem az autó egyensúlyát, így időben sajnos rontottunk. Ráadásul a gumikat sem jól választottuk ki, így aztán tényleg egy hihetetlenül bonyolult napot tudhattunk le. Ezt követően picit megráztam magam, és végül arra jutottam, hogy mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy a legjobbak között fejezzük be Ausztráliát. Vasárnap az első gyorson mindent elkövettem volna egy szakaszgyőzelemért, nekem azonban nem sikerült – Jari-Matti viszont megtette helyettem. Azt hiszem, majd meg is kérdezem tőle, mit csinál rögtön ébredés után, hogy ennyire tudja neki nyomni. Összességében jól eltaláltam a ritmust, és sikeresen magam mögött tudtam tartani Esapekkát is, aki egyébként igen nagy nyomást gyakorolt rám."

Úgy tűnt időnként, mintha jégen autóznál.
Östberg: "Tényleg voltak olyan pillanatok, amikor úgy éreztem, hol jeges utakon vagy hóban autózom. A jéggel nincs bajom, de a hóban sokkal nehezebb. Emlékeztet egy kicsit az otthoni téli körülményekre, amikor alig tudod megtartani az autót. Ezek azonban jól illenek a skandináv versenyzőkhöz, sőt, a kiwis srácokhoz is, ahogy azt látjuk!"

Mit tudsz nekünk elmondani a jövő évről?

Östberg: "Nem sok mindent, valójában nem tudom. Meglátjuk, mit tartogatnak a következő hetek. Ez egy nagyon jó futam volt, de a döntés nem az én kezemben van. Most egy kicsit megpróbálunk pihenni, feltöltődni, aztán ha bizalmat kaptunk, igyekszünk meghálálni."

Torstein, egy ilyen változatos hétvége után hogy tudtál optimista maradni?

Torstein Eriksen (Mads Östberg navigátora): "Mindig csak előre néztünk, és a következő szakaszra koncentráltunk. Végig keményen dolgoztunk, az utolsó métereken sem akartuk feladni a küzdelmet. Nagyon büszke vagyok arra, amit tettünk ezen a hétvégén, és amit elértünk."

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33