l1
l2


 

Paddon: "Szeretnék a Hyundai-nál maradni"

November 22.
Hayden Paddon dobogós reményekkel várta az Ausztrál Rally rajtját és kitűzött célját teljesítette, ezüstéremmel búcsúzott a szezontól, ami talán újabb szerződéshez segítheti hozzá.

Hayden, trükkös és változó körülmények között zártad a második helyen a szezont, elégedett vagy?

Paddon: "Nagyon örülök mindennek, ami a hétvégén történt. Hosszú idők óta ez volt az első futam, ahol végig versenyben voltunk az élmezőnnyel. Vasárnap egy kicsit ideges voltam, hiszen csúszós körülmények között nem mindig sikerül jól kiszámítanom az íveket. Teljes mértékben arra összpontosítottam, hogy ne hibázzak, melyre így utólag visszagondolva egészen jól megvalósult. Valójában Finnország előtt szabtuk személyre az autót, és nagyjából azokkal a beállításokkal érkeztem Ausztráliába is, mely csúszós utakon is egészen bejöttek nekem."

Nehéz volt visszaszokni az autóhoz?

Paddon: "Ó nézd, a nap végén olyan az érzés, mintha bicajoztunk volna, nem felejti el az ember. Kapsz egy sisakot, és belépsz a zónába, majd megtalálod a megfelelő ritmust, és a megfelelő sebességet. Tudjuk, hogy ez az autó mi mindenre képes. Lényeg, hogy nincsenek kifogások, sok éve ezt csináljuk, és élvezek minden pillanatot, amikor be kell ülnöm az autóba."

Sok zavaró tényező volt vasárnap, nagy volt a nyomás?

Paddon: "Mindent megpróbáltam kizárni, tényleg csak a nagyon fontos dolgokra szerettem volna koncentrálni. Szerettük volna gyártói címhez segíteni a Hyundai-t. Nem tudom, mit tartogat a jövő, de mindenképp szeretnék visszatérni ahhoz az énemhez, aki sok-sok pontot tud szerezni egy futamon. Ez most egy biztató lépés volt ebbe az irányba."

A jövővel kapcsolatban mi a helyzet? Marad a Hyundai, vagy esetleg akadnak ajánlatok?

Paddon: "Szeretnék a Hyundai-nál maradni, és nem tudom, ez most az utolsó szereplésem volt-e a csapat színeiben, vagy sem. Meglátjuk, nagyjából a következő két hétben eldőlhet minden."

Seb, a vasárnapi körülmények igen trükkösek voltak. Számodra mennyire jöttek át ezek a szakaszok?
Seb Marshall (Hayden Paddon navigátora): "Tavaly majdnem hasonló körülmény nehezítette a helyzetet, hiszen 12 hónappal ezelőtt is a vasárnap okozott meglepetéseket az időjárás miatt. Tudtuk jól, hogy lesznek csúszós kanyarok, és optimistán úgy véltük, tudjuk, hol lesznek grízes részek. Egyszer azonban csúsztunk a fák felé – akkor felvilágosodtunk, hogy nem tudjuk kiszámítani semmiképpen sem, mi mennyire csúszik. Nagyon észnél kellett lenni, de végül minden a legnagyobb rendben lezajlott."

Elégedett vagy az eredménnyel?

Marshall: "Persze, abszolút! Törökországban is dobogóra álltunk, de ez sokkal keményebb futam volt, így valahogy nagyobb az értéke ennek a második helynek."

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33