l1
l2


 

A szomszédba került az első R5-ös Polo

November 22.
Nem túl meglepő módon, Ausztriába, Raimund Baumschlager csapatához került az első Volkswagen Polo R5, melyből idén még 10-et szeretne átadni a Volkswagen Motorsport, évente pedig 30-40 autó gyártásával számolnak, az első bevetésre a Prága Rallysprinten kerül sor.

Lassan már egy hónapja annak, hogy a Volkswagen Motorsport legfrissebb fejlesztését a spanyol világbajnoki futam keretében bemutatta a német egyesület. Az ígéret az volt, hogy a közeljövőben megtörténik az első leszállítás a privát csapatokhoz, és ezt tökéletesen tartották is – a Baumschlager Rallye & Racing vehette át az elsők között a Polo GTI R5-öst. A csapat tulajdonosa, Raimund Baumschlager személyesen is részt vett a 200 kW-os (272 lóerős) Polo GTI R5 fejlesztésében, tesztelésében, és a héten személyesen vehette át legújabb autóját.

"A Polo GTI R5 új fejezetet jelent a Volkswagen Motorsport számára." - el Sven Smeets, a Volkswagen Motorsport igazgatója. "A homologizációt követően a spanyol VB futamon megtörtént a hivatalos debütálás is, ahol Petter Solberg dobogós helyen zárt, most újabb mérföldkőhöz érkeztünk azzal hogy átadhatjuk az első autót az ügyfelünknek."

Juliane Gründl, a Volkswagen Motorsport értékesítési vezetője hozzátette: "Az első Polo GTI R5 átadása a Volkswagen Motorsport új vevői projektjének a következő fázisa. Jelenleg nemcsak a további autók előkészítésén és gyártásán dolgozunk, hanem a pótalkatrészek világszíntű forgalmazásába is komoly energiát fektetünk. 2018 végéig további tíz autót tervezünk eljuttatni Belgiumba, Olaszországba, Finnországba, Paraguayba, Portugáliába és Svédországba, jövőre pedig 30-40 autó gyártását és szállítását tervezzük."

DEBÜTÁLÁS AZ ÉV VÉGÉN
A BRR csapata az FIA Európa Bajnokságon a Polo GTI R5-re építené tevékenységét, amely 2019-ben nyolc fordulóból fog állni. Akik követik a sorozatot, azok nagyon jól tudják, hogy az R5-ös autók ebben a bajnokságban a legmagasabb kategóriába tartoznak. "Úgy tervezzük, hogy két autót elkülönítünk az Európa Bajnokságra, a harmadik autóra pedig tucatnyi potenciális jelöltünk van." - mondta Baumschlager.

A BRR első Polo GTI R5-öse december elsején, a prágai Rallysprint-en (Prazsky Rallysprint) mutatkozik be a nagyközönség előtt.

Mivel az Európa Bajnokság eseményeit aszfalton és kavicson tartják, Baumschlager megrendelte a Polo GTI R5-öshöz való megfelelő alkatrészeket - például különböző alvázakat. "Számunkra fontos, hogy a pótalkatrészek is tökéletesen működjenek." - tette hozzá a tizennégyszeres osztrák ralibajnok, aki szombaton ünnepli 59. születésnapját.

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33