l1
l2


 

A Skoda leleplezte a legújabb R5-ös Fabiát

November 28.
Új központtal, vadonatúj R5-ös Fabiával és kisebb VB csapattal készül a 2019-es szezonra a Skoda Motorsport. A cseh csapat két párossal támad a WRC2-ben, Jan Kopecky és Kalle Rovanpera teljes támogatást élvezhet, Pontus Tidemand viszont elköszönt a csapattól.

A Rally VB idei WRC2-es kategóriájának győztese, a Skoda Motorsport komoly lépéseket tett a 2019-es szezonra vonatkozóan – a legújabb generációs Fabiából épített R5-ös autókat Jan Kopecky és Kalle Rovanpera kapja a világbajnoki futamokon. A márka az eddigi öt legénységéből jelen felállás szerint pedig csak az említett két versenyzőt kívánja teljes mellszélességgel támogatni egy egész évadon keresztül.

A Skoda Motorsport keddi, prágai sajtótájékoztatóján a csapat vezetője, Pavel Hortek elmondta: "Jan jelenleg 36 éves, és 11 éve velünk van, ami nagyon komoly pályafutásnak számít. De ő egy olyan versenyző, aki évről évre jobb lesz, és talán az elmúlt tizenegy hónap volt a legsikeresebb számára. Nagyon szívesen mondott igent a folytatásra. Ő egy tagja csapatunknak, aki nemcsak versenyez, hanem nagyon mélyen belemerül az autó fejlesztésébe is. Nem volt könnyű átgondolni, kik legyenek a főszereplők 2019-ben, ám Jan és Kalle a tapasztalattal és fiatalsággal karöltve jövőre is a bizalmunkat élvezheti."

A cseh pilóta és idei az aktuális modell által elért számos sikere iránti tiszteletet egy ünnepi öltözettel fejezi ki a csapat, a full cseh világbajnoki cím előtt tisztelegve aranyba borult a cseh páros Fabia R5-öse melyet előbb Mladá Boleslavban majd a Prágai reptéren fognak kiállítani.

Pontus Tidemand öt év után elköszön a cseh csapattól, a svéd pilóta úgy érzi, eljött az előrelépés ideje. "Az esélyünk megvolt, hogy a Skodánál maradjunk." - mondta Tidemand az autosport.com-nak "Ötödik évet nyomnánk a márkával, és az idő csak úgy repül. 28 évesen előrébb szeretnék lépni  és nem titkolom, hogy szeretnék WRC autóba ülni. Dolgozunk a jövőn, melynek célja a WRC-s szereplés lenne, akár a svéd futamon, mely igen közel áll a szívemhez. Meglátjuk, mit hoz a jövő."

A prágai találkozón a Skoda bemutatta a Fabia R5-ös következő változatát, melyet még javában fejlesztgetnek, tesztelgetnek a mérnökök. A várhatóan a 2019-es év második felében homologizálásra kerülő modell mellett a csapat bemutatta vadonatúj főhadiszállását, melyet a Skoda központjában, Mladá Boleslav-ban nyitottak meg az illetékesek.

A 16.400 négyzetméteres létesítmény 10 építési sávot és jelentősen jobb logisztikát kínál. Hrabanek elmondta: "Sokkal egyszerűbb lesz a helyzetünk, és ez az ügyfelek iránti elkötelezettségünk is megmutatkozik ezzel a fejlesztéssel. Mára csaknem 250 Fabia R5-ös autót értékesítettünk és ez a létesítmény segít nekünk abban, hogy még több eladására legyünk képesek, és még magasabb színvonalon szolgálhassuk ki ügyfeleinket."

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33