l1
l2


 

Neuville drasztikus változásokat kér a Hyundaitól

November 30.
Hangot adott elégedetlenségének a Hyundai belga versenyzője, Thierry Neuville úgy érzi komoly változásokra van szükség csapatánál ahhoz hogy végre szerezzenek egy világbajnoki címet

Hiába az egyik legnagyobb költségvetés és a bíztató részeredmények, a Hyundai-nak csak nem akar összejönni egy aranyérem sem, a Rally Világbajnokságon. A koreai csapatnál immár egyértelmű elvárás lenne egy bajnoki cím, ami azok után, hogy ez a Toyotának már második szezonjában sikerült, egyre kellemetlenebb kérdés a csapat háza táján, hiszen a koreaiak idén immár az ötödik szezonjukon vannak túl, bajnoki cím nélkül. A csapat első számú versenyzője, Thierry Neuville is úgy érezi komoly változtatásokra lenne szükség.

"Biztos vagyok benne, hogyha nem tudjuk kiugró eredmények elérni az autó fejlesztésében, akkor Ott Tanak és a Toyota legyőzhetetlen lesz." - kezdte mondandóját az autosport.com-nak Neuville. "Szükségünk van az előre lépésre, és be kell látnunk: átfogó javulást kell elérnünk, és nem csak egy részletre kell összpontosítanunk."

Neuville azonban nem csak a fejlesztések terén lát problémákat, a belga úgy érzi, nem kapja meg azt a segítséget, amit esetleg vetélytársai megkapnak a VB címért folytatott harcban. "Ahogy láthattuk, a többi csapat esetében a győzelemre esélyes versenyzők nagyon komoly támogatást kaptak, én azonban ezt nem mindig éreztem." - jegyezte még meg Neuville.

"Nem tudom, milyen fejlesztéseket tervez a Toyota. De köztudott, hogy mindenki dolgozik a jövő évi autón, és gyorsulni szeretne." - vette át a szót Nandan "Ausztráliában Thierry már egy újabb fejlesztésű, módosított hengerfejjel szerelt motort kapott, és ezeket az újításokat tovább szeretnénk folytatni. A tél most tökéletes lesz arra, hogy fejlesszük a motort, a váltót és a felfüggesztést."

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33