l1
l2


 

Prágában is bemutatkozott az R5-os Volkswagen

December 3.
Privát színekben is sikerrel mutatkozott be így Volkswagen Polo GTI R5-öse. A prágai sprinten az elmúlt hétvégén Vojtech Stajf száguldhatott a németek legfrissebb fejlesztésével, aki az utolsó méterekig harcban volt a győzelemért, melyet végül Martin Koci szerzett meg.

Az elmúlt hétvégén került megrendezésre a csehek év végi parádés ralis összejövetele, a prágai ralisprint. Az esemény a bajnokságok befejezését követően egy tökéletes év végi levezetésként van számon tartva a csehek fővárosában. Ezúttal nemcsak a nagy és mondhatni a már megszokott nevek miatt voltak kíváncsiak az érdeklődők az idei futamra, hanem az előzetes bejelentéseknek köszönhetően mindenki izgatottan várta a Volkswagen Polo GTI R5-ösének megjelenését, melyet Vojtech Stajf vehetett kezelésbe a betervezett hat gyorsasági szakaszon.

A nagy küzdelmek nem is maradtak el a csehek kilométereinek keretében – Stajf a Baumschlager csapat autójával egészen az utolsó szakaszig győzelmi esélyekkel gyűjtötte a kilométereket, végül azonban az ötödik hellyel kellett megelégednie a cseh versenyzőnek. Hátránya nem volt tetemes, csupán 6,1 másodperccel maradt el a győztestől, Martin Koci-tól. Valójában nem az egyszerű lassúság okozta az utolsó pillanatban való búcsút a dobogótól - az utolsó szakaszra egy 13 másodperces előnnyel fordult rá Stajf, ám egy járdaszegélyt eltalálva a VW kereke megsérült, így nemcsak a legelőkelőbb pozíciótól, hanem a dobogós reményektől is búcsút kellett vennie.

A futam leggyorsabbja tehát a szlovákok bajnoka, Martin Koci lett egy Skoda Fabia R5-össel. A dobogó középső fokát ifjabb Béres Jozef csípte el egy Fiesta 5-össel, aki mögött 2,9 másodperccel Roman Odlozilik érkezett meg. Negyedikként egy Hyundai i20 R5-össel Ondrej Bisaha jelenetkezett be, míg az apró hibának tűnő padkázás után az ötödik idő Vojtech Stajf számára jutott ki.

A 2018-as TipCars Prazsky Rallysprint végeredménye:
1. Koci Martin / Mozner R.  - Skoda Fabia R5 29:05.2          
2. Béres J. / Sintal Lukás - Ford Fiesta R5 +0:00.9
3. Odlozilík R. / Turecek Martin - Skoda Fabia R5 +0:03.8
4. Bisaha Ondrej / Dvorák Matej - Hyundai i20 R5 +0:04.6
5. Stajf Vojtech / Janecek Karel - Volkswagen Polo Gti R5 +0:06.1
6. Trojan Karel / Zázvorka Ales - Skoda Fabia R5 +0:14.9
7. Lukyanuk Alexey / Houst M. - Ford Fiesta R5 +0:19.9
8. Peták Josef / Benesová A. - Ford Focus WRC +0:22.3
9. Grzyb Grzegorz / Poradzisz M. - Skoda Fabia R5 +0:29.9
10. Pokorny Z. / Lasevic R. - Skoda Fabia R5 +0:38.0

(x)

 

 

 

 

 

 

 

 

33