l1
l2


 

Szuper szombaton mutatkozik be a Rally Világbajnokság

December 6.
Az idei évhez hasonlóan jövőre is Birminghamben ébredhet fel téli álmából a Rali Világbajnokság, ugyanis a VB szervezői a csapatokkal karöltve ismét a Nemzetközi Autoshow-ra időzítették a sorozat hivatalos bemutatkozását a nagyközönség előtt.

Két héttel a szezonnyitó Rallye Monte-Carlo előtt a brit város autós seregszemléjére kilátogatók találkozhatnak elsőként a gyári csapatok aktuális párosaival, a csapatfőnökökkel és az új versenyautókkal is. A WRC szuper szombaton mind a négy gyári csapat, a Hyundai, a Citroen, az M-Sport Ford és a Toyota is tiszteletét teszi.

A nagy leleplezéseket követően a versenyzők, a navigátorok és a csapatfőnökök is megosztják gondolataikat a 2018-as szezonról, és természetesen a 2019-es tervekkel kapcsolatban is csepegtethetnek érdekességeket. Az dedikáló zónában nemcsak a királykategóriás résztvevők, hanem több sikeres WRC2-es és junioros páros is helyet foglalhat majd.

Idén nagyon bejött a résztvevőknek a birminghami szereplés, ami egyébként csütörtökre esett röpke 11 hónappal ezelőtt. A szervezők, a WRC Promotere és a csapatok ezúttal úgy döntöttek, hogy a hatalmas sikeren felbuzdulva szombatra időzítik a ralis programokat, hogy minél több rajongónak lehetősége legyen részt venni az eseményen. A WRC promotere, Oliver Ciesla elmondta, úgy véli, hogy ezzel a lépéssel még nagyobb érdeklődés övezheti a sorozat következő szezonját, ahol egyértelműen fény derülhet a 2019-es csapatfelállásokra, és az autók bemutatása is abszolút izgalmas és emlékezetes pillanatokat jelenthet mindenki számára.

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33