l1
l2


 

A Hyundaitól érkezik Meeke navigátora

December 6.
Pont került az utolsó nyitott kérdésre is Kris Meeke visszatérésével kapcsolatban, a brit versenyző számára nemcsak a Toyota Gazoo Racing jelenti az újdonságot, hiszen a jobbján is frissítés történt: Januártól Seb Marshall diktálja az itinert a Yaris WRC-ben.

A Toyota Gazoo Racing versenyzői felállása már hetekkel ezelőtt letisztázódott, egy kérdés azonban e héten egészen keddig nyitott maradt. Esapekka Lappi távozása után hivatalosan is nyilvánvalóvá vált, hogy Ott Tanak és Jari-Matti Latvaala mellett Kris Meeke kap lehetőséget Tommi Makinen csapatánál, a brit versenyző navigátorárának kilétére azonban még csak most derült fény. Kedden közzétette a finn egyesület, hogy Seb Marshall, a konkurens Hyundai csapatától érkezve foglalhat helyet Kris Meeke mellett a januári Monte-Carlo ralin első ízben először.

Seb Marshall hamar ismertté vált szakmájában – és most négy világbajnoki szezont követően csatlakozik az idei év márka-világbajnok csapatához. Seb először Kevin Abbring oldalán mutatkozott be a sorozatban, ezt követően pedig a 2017-es portugál megmérettetéstől Hayden Paddon jobbján vállalt munkát. Pályafutása során négy dobogós pozíciót ünnepelhetett.

Kris és Seb decemberben kezdi meg a közös munkát, hogy a januári Monte-Carlo rali rajtjánál már teljes összhangban vágjanak neki a 2019-es szezonnak.

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33