l1
l2


 

Rossi hetedszer nyert Monzában

December 10.
Idén is a „Doktor” sikerével zárult az olaszországi Monza Rally Show, Valentino Rossi az M-Sport legújabb generációs Fiesta WRC-jével aratott fölényes győzelmet, a második helyet Teemu Suninen csípte el, míg a dobogó legalsó fokára Roberto Brivio állhatott fel.

Kilenc gyorsasági szakasszal idén is parádés megmérettetéssel számoltak a 16. Monza Rally Show szervezői. Az olasz verseny évzárásként gyűlnek össze az érdeklődők, ahol nemcsak állandó ralis résztvevőket vehetünk szemügyre, hanem akár más sportágakban jeleskedő ismertebb figurákat is. Az idei szezonban a szervezők december 7-9. közé írták ki a monzai kilométereket, mely nemcsak magát a versenyzés élményét adja át az érdeklődőknek, hanem számtalan kísérőprogrammal egy tartalmas hétvégét tudhatnak le. Ilyen plusz élményelemnek számított például a Rali Világbajnokságról ismert csapatok autóinak a kiállítása – csütörtökön a Milánó szívében kerültek bemutatásra az új generációs WRC-k, és természetesen a hétvége folyamán is megcsodálhattuk a Toyota, a Hyundai a Ford és a Citroen gyöngyszemeit.

Az verseny pénteken fél öt magasságában rajtolt, ahol Valentino Rossi rögtön belecsapott a közepébe – az esti két szakaszt mindkétszer a leggyorsabbként zárta, így nem volt kérdés, hogy győzelemre kiéhezve várja-e a szombat reggeli folytatást. Az olasz motoros Carlo Cassina segítségével és egy Ford Fiesta WRC-vel teljesítette a fennmaradó hét gyorsaságit, ahol nem akadt igazán komoly ellenfele és a célban immáron hetedik győzelmét ünnepelhette a Monza Rally Shown.

A Ford idén teljesen kisajátította a dobogót, a dobogó középső fokára az a Teemu Suninen érkezett, aki főállásban is egy Ford Fiesta WRC-vel tengeti a napjait, és természetesen az olaszokhoz is ugyanazzal a márkával érkezett. A finn a legelső szakaszon egy negyedik hellyel kezdett be, ám ezt követően egészen a kockás zászlóig kötelezően tudta hozni a második időket Valentino Rossi mögött. A dobogó legalsó fokát szintén egy WRC foglalta be, melyet Roberto Brivio terelgetett a két és fél napot magába foglaló eseményen.

A brutális, összesen 64 autó alkotta, R5-ös mezőnyben némi meglepetésre Hyundai siker született, Luca Rosetti az WRC-ktől hemzsegő abszolút mezőnyben férkőzött be a Top 10-be egy i20 R5-tel. Természetesen a Monza Rally Show közönsége sem maradt R5-ös Volkswagen nélkül, Alessandro Re a kategória második helyét szerezte meg a vadonatúj Polo-val, míg a harmadik helyen Andrea Crugnola zárta a versenyt egy Skoda Fabia-val.

A 2018-as Monza Rally Show végeredménye:
1. Rossi V./Cassina C. - Ford Fiesta WRC 1:13:08.7
2. Suninen Teemu/Salminen M. - Ford Fiesta WRC +1:07.2
3. Brivio Roberto/Brivio L. - Ford Fiesta WRC +2:03.0
4. Salucci Alessio/Dotta M. - Ford Fiesta WRC +2:18.1
5. Cairoli Tony/Mori E. - Hyundai NG i20 WRC +2:52.4
6. Bonanomi Marco/Pirollo L. - Ford Fiesta RS WRC +2:53.2
7. Longhi Piero/Santini G. - Hyundai NG i20 WRC +3:15.1
8. D’Aste Stefano/D'Aste L. - Citroen DS3 WRC +3:26.1
9. Yates Rhys/Giraudet Denis - Ford Fiesta RS WRC +3:36.8
10. Rossetti L./Minchella A. - Hyundai i20 R5 +4:11.1

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33