l1
l2


 

Robby Gordon visszatér a Dakarra

December 13.
Három éves kihagyás után visszatér a Dakar történetének legsikeresebb amerikai versenyzője. Robby Gordon nem titkolt célja a győzelemért való küzdelem a januári két hetes megmérettetésen, ahol egy Textron Buggy lesz szolgálatára Dél-Amerika útjain.

A Dakar mindig is egy kőkemény kihívást jelentett. Ez az az esemény, melyre olyan jelentkezők gyűlnek össze évről-évre, akik fizikailag és szellemileg is a toppon érzik magukat, és úgy gondolják, hogy két hetet minden körülmények között túl tudnak élni. A dűnéket elfoglaló esemény jövő hónapban immáron 41. alkalommal rajtolhat el.

A januári kemény kezdés igen komoly versenyzőket és ismert résztvevőket garantál 2019-ben is. Ott lesz például a nagy visszatérő, Robby Gordon, aki három évet hagyott ki a Dakaros küzdelmekből. Ez a szünet azonban nem lehet a hátránya, hiszen az amerikai pontosan megfelelő tapasztalattal és többszöri győzelemre esélyes élményekkel érkezik a 2019-es rajtvonalhoz. Első ízben 2005-ben tapasztalta meg a Dakar-élményt, mely évben egy Volkswagen Touareg irányításával rögtön szert is  tett élete első szakaszgyőzelmére. Ugyan a dobogó legfelső fokán soha nem sikerült végeznie - 2009-ben élete legelőkelőbb Dakaros eredményét tudta elcsípni, egy harmadik pozíciót. A sors soha nem sodorta őt a dobogó magasabb fokaira, ám szakaszgyőzelmek tekintetében abszolút tiszteletre méltó a teljesítménye, valahogy mégsem sikerült számára sohasem elérni az áhított első helyet.

Gordon-nak volt Hummer-es korszaka is, ám egy kiábrándító 25. pozíció egy picit lehangolta az amerikait. Mindezen negatívumokból táplálkozva azonban újult erővel és korát meghazudtoló akarattal tér vissza a nagy nevek közé januárban. Nasser Al-Attiyah, Stephane Peterhansel vagy épp Sebastien Loeb sem lesz egyszerű falat, de az egymás iránti tisztelet oda-vissza működik, és mindenki tisztában van azzal, mire képes a másik. Gordon egy Textron Buggy-val érkezik meg majd a rajtvonalhoz, mely a Speed csapat támogatásával lesz jelen a Dakaron, és az ő járgányán kívül a banda még két Buggy-t indít, melyeket Blade Hilderland és Cole Potts kapott meg.

"Peruban ott szeretnék lenni, és nem titkolt célom, hogy egy erős összetettbeli eredményért harcoljak." - mondta Gordon, aki mellett az a Kellon Walch foglal majd helyet, aki korábban motorosként élhette át a Dakar kilométereit. "Egy nagyszerű társam lesz az autóban Kellon személyében, akivel a legjobbra fogunk törekedni."

A Speed csapat igen komolyan készül a 2019-es Dakarra, hiszen az egyesület utoljára 2010-ben állította rajthoz három autóját.

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33