l1
l2


 

Katsuta is megkapja a Yaris WRC-t

December 20.
Takamoto Katsuta idén már megmutatta gyorsaságát a Világbajnokságon - a Toyota Gazoo által támogatott WRC2-es versenyző jövőre még nagyobb lehetőséghez jut, új navigátorával, Daniel Barritt-tel két versenyen a Yaris WRC-t is megkapják a Toyotától.

Daniel Barritt immáron két éve segítette annak az Elfyn Evans-nek versenyzéseit, akinek a jövője egyelőre nincs tisztázva, és sem a cumbriai gyár, sem pedig más márka nem erősítette meg WRC-s szereplését a walesi fiúnak. Takamoto Katsuta számára eddig Marko Salminen diktálta a kanyarokat.

Nem gyenge programmal rukkol elő az újdonsült páros – a WRC2-esek között tizenhárom rajthoz állást terveznek, és csupán az év végi ausztrál megmérettetést szeretnék hanyagolni a 2019-es menetből. Mindezek mellett pedig a finn bajnokságban is gyűjthetnek kilométereket két versenyen, ahol egy Yaris WRC-t vihetnek majd táncba.

Katsuta azt mondta a wrc.com-nak, hogy "rendkívül hálás" Salminen számára a támogatásért, és örül, hogy megmutathatja Barrittnek, milyen szintre fejlődött fel. "Daniel úgy döntött, új kihívás felé néz, és végül mellettem kötött ki. Izgatott vagyok nagyon, szeretném neki megmutatni, hogy az elmúlt két évben mennyit sikerült fejlődnöm." - mondta Katsuta.

A programfelelős és egyben a Toyota Gazoo Racing csapatvezetője, Tommi Makinen elmondta, hogy az utolsó három és fél év során Katsuta fejlődése lenyűgözte, és új célok kitűzésével igyekszik támogatni fejlődését. "Az elkövetkező szezon célja Takamoto számára az, hogy megértse a konzisztencia és a kiegyensúlyozott munka fontosságát a hosszú világbajnoki események során, erősítse a önbizalmat és megtanulja kezelni a nyomást.”

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33