l1
l2


 

Kívülről is megújulnak a Citroen WRC-k

December 21.
Nemcsak a csapatfelállás újul meg a Citroen Racing-nél - a francia márka egy hónap múlva Sebastien Ogier és Esapekka Lappi vág neki a 2019-es szezonnak, a versenyzők mellett a C3 WRC is teljesen új ruhát kap.

Teljes megújulást irányozott elő a Rally VB 2019-es szezonjára a Citroen Racing. A francia egyesület a versenyzői felállást teljes mértékben felfrissítette, az immáron hatszoros világbajnok páros, Sebastien Ogier és Julien Ingrassia mellett egy fiatal és ígéretes finn duó Esapekka Lappi és Janne Ferm is csatlakozott a csapathoz. A csapat a teljes szezonban csak erre a két versenyzőpárosra koncentrál, a szezon mind a tizennégy állomásán Ogier és Lappi szállhat harcba a bajnoki pontokért.

A Citroennél új gondolták, a teljes megújulást távolról is jól láthatóvá kell tenni, ráadásul a márka századik születésnapját is ünnepli. Mindezek mellett az idei év év végével egyelőre befejezi a közös együttműködést Abu Dhabi-val. A sikeres kapcsolat 2013-ban kezdődött és kilenc győzelmet éltek meg közösen (2013-ban három, 2015-ben egy, 2016-ban kettő, 2017-ben kettő és 2018-ban egy) a rali krémjében. A csapat a hét elején megragadta az alkalmat, és megköszönte Sheikh Khalid Al Qassimi-nak az elmúlt öt évben tett erőfeszítéseit, amely mindenki számára reménykeltő élményt jelentett a közösen tartott értékek cseréje és megosztása révén. A franciák további köszönettel tartoznak mindazon párosoknak, akik 2018-ban tovább erősítették és növelték a Citroen hírnevét - Craig Breen, Scott Martin, Mads Östberg, Torstein Eriksen, és az elválaszthatatlan duó, Sebastien Loeb – Daniel Elena. Bár az utóbbi legénység aktívan részt vett a Citroen legszebb éveinek létrehozásában, mindannyian nagyra értékelték a csapatot az emberi és sportos tulajdonságaikért, és a márka egyöntetűen a legjobbat kívánja az új csapathoz.

2019-ben tehát egy teljesen új fejezet kezdődik a Citroen Total WRT életében, hiszen a csapatfrissítés mellett a háttérben is bőven történtek változtatások. Teljes képet még nem közölt a gyártó arról, pontosan hogyan fog kinézni a Citroen C3 WRC jövő évi változata, ám nem kell sokat aludnunk a leleplezésig - a birminghami autoshown mindenre fény derül, mely esemény január 12-én vonultatja fel első ízben a rali világbajnokság legjobbjait. Természetesen nemcsak a dizájn változik – a csapat tavaszra ígéri az autó bizonyos műszaki paramétereinek frissítését.

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33