l1
l2


 

Malcolm Wilson átadja a stafétabotot

December 27.
Ömlesztve érkeznek a hírek az M-Sport háza tájáról az ünnepek alatt, Malcolm Wilson csapata jövőre is résztvevője lesz márka-világbajnokság küzdelmeinek, Wilson azonban átadja a csapat vezetését Rich Millener-nek.

Malcolm Wilson csapata az idei évben kőkemény küzdelem árán egy versenyzői és egy navigátori elsőséget bezsebelt annak ellenére, hogy a gyártói kategóriában a 2017-es elsőség után nem sikerült megvédeni a bajnoki címet ebben az igazán kiélezett szezonban. Az M-Sport vezetője új szerepkörben segíti jövőre a csapatot, helyére pedig Rich Millener kerül, aki 2019-ben a rali világbajnokságon teljes mellszélességgel támogatja majd az M-Sport Ford World Rally Team-et. Mindezen változtatásokra azután derült fény, hogy hivatalosan is megerősítésre került a négy gyártó részvétele a világbajnokság következő évadjában. Wilson egyébként az M-Sport napi WRC-műveleteit vezette 1997-től, amikor is átvette a Ford bajnoki programjának futtatását.

A kvartett teljes évados nevezése nem okozott meglepetést – jövőre is a Toyota, a Hyundai, a Ford és a Citroen küzdelmeit követhetjük majd szemmel. Természetesen Wilson bácsi nem fog lemondani arról, hogy a helyszínen kövesse csapatának menetelését a világbajnokságon – amelyik futamon ideje engedi, ott lesz, viszont biztosan akadnak majd olyan megmérettetések, mely az üzleti élet fellendítése miatt kimarad a menetrendjéből.

"A jövő év nagyon fontos lesz az M-Sport számára. Számos új projektünk fog létrejönni, beleértve a Dovenby Hall-t, ahol értékesítési központunk elindítására kerül sor." - magyarázta Wilson. "Továbbra is terjesztjük a hálózatot és együttműködünk a meglévő partnerekkel - megőrizzük a meglévő helyzetünket, és kihasználjuk a felmerülő új lehetőségeket."

Millener 2006-ban csatlakozott az M-Sport alkatrész- és értékesítési osztályához, és Wilson mellett szorgoskodott az elmúlt szezonokban, mint helyettes.

A háttérbeli változtatások mellett a versenyzői felállásban is komoly módosítások történtek. Ugyan a szezonnyitó Monte-Carlo raliig majd egy hónap van még, de már most tisztázódtak a párosok – Elfyn Evans új navigátorral, Scott Martinnal ül be egy Fiestába, míg Teemu Suninen jobbján Marko Salminen fogja diktálni a kanyarokat. Az első két megmérettetésen biztosan Fiestával bizonyíthat majd a nagyok között a korábbi WRC2-es bajnok, Pontus Tidemand.

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33