l1
l2


 

Ogier belekóstolt a Citroenbe

Január 2.
Megtette első kilométereit legújabb versenyautójával az elmúlt hat év világbajnoka, Sebastien Ogier elmondása szerint a C3 WRC-vel lehet gyorsan autózni, de lenne még mit javítani rajta.

Új csapattal, fokozott izgalmakkal és a hetedik bajnoki cím reményében rajtolhat el Sebastien Ogier a 2019. január 24-én kezdődő Monte-Carlo raliN. Az előző szezon végén lezajlott átigazolások picit átalakították az élmezőnyt, de Ogier a Citroen-nel sem szeretné alább adni – a francia versenyző Julien Ingrassia társaságában bízik benne, hogy idén is szép számban gyűjthetik a futamgyőzelmeket.

Természetesen a Citroennél is ebben bíznak, hiszen az előző szezonban csupán egyetlen győzelmet szereztek, melyet Sebastien Loeb kaparintott meg az utolsó előtti spanyol megmérettetésen. Decemberben a francia Alpokban tesztelt új autójával Ogier, ám előtte még Portugáliában ismerkedett a C3 WRC-vel. Ennyi autózás azért egy világbajnoknak már képet ad az autóban rejlő lehetőségekről – az autosport.com információi szerint a francia elismerte, hogy a sebességgel nincs nagy gond, de lenne még mit javítani rajta.

"Ez az autó tavaly bizonyos körülmények között komoly sebességet mutatott, de ha megnézzük az elmúlt év teljes eredményét, és az első benyomásomat az autóról, akkor annyit mondanék, hogy gyorsabbnak kell lennie.” mondta Ogier. „Bizonyos körülmények között határozottan gyors, de nem mindenhol, és ezen javítanunk kell. Vannak dolgok, amiken változtatni kell, ha tényleg a dobogó legfelső fokán szeretnénk ünnepelni. Az első teszt óta dolgozunk az ügyön, és nem látom reménytelennek a helyzetet."

Ogier számára 2018 is meghozta a bajnoki címet, ám a francia igen komoly nyomás alatt teljesítette a szezon utolsó kilométereit, hiszen Thierry Neuville és még a harmadik helyen toporgó Ott Tanak is bajnoki esélyekkel érkezett meg az évad utolsó állomására, Ausztráliába. Végül a következetesség és a tapasztalat nyert – Ogier hatodik bajnoki címének örülhetett.

"2019-ben sem lesz más a célom, mint az év végi elsőség. Mindig próbálom a maximumot adni, aztán majd meglátjuk, hogy alakulnak a dolgok. Törekszem arra, hogy nehezebb körülmények között is nyugodt maradjak, ne tegyek plusz terhet a vállamra. Ha az eredmény nem úgy alakulul a szezon elején, ahogy azt szeretnénk, akkor sincs minden veszve, csak még több odafigyelést és munkát fogunk beletenni." - zárta gondolatait Ogier.

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33