l1
l2


 

Loebék beköszöntek a Hyundai-hoz

Január 7.
Kell még egy kis idő mire megszokjuk, a világ legsikeresebb raliversenyzői, Sebastien Loeb és Daniel Elena a Hyundai színeiben folytatják pályafutásukat, a kilencszeres világbajnok páros, azonban már megkezdte az ismerkedést és a Dakar előtt beugrott a Hyundai Motorsporthoz.

Sebastien Loeb tavaly három futam erejéig újból belekóstolt a Rally Világbajnokságba, idén pedig egy még intenzívebb szezonban szeretné bizonyítani, hogy van még benne a potenciál. A kilencszeres világbajnok a Hyundai színeiben folytatja, a váltással kapcsolatban készítette vele új csapata egy miniinterjút.

Még pár nap, és elkezdődik a Rali Világbajnokság idei szezonja, mely idén is Monte-Carlo-ban rajtol. A szezon nagyon sok izgalmat ígér – tavaly páratlan küzdelmek szemtanúi lehettünk, ahol az utolsó futamon, Ausztráliában dőlhetett el minden, idén pedig a csapatváltások tehetik még pikánsabbá a VB élmezőnyének küzdelmeit. Az egyik legizgalmasabb váltás a Hyundai-hoz köthető, hiszen az a Sebastien Loeb mutatkozhat be, aki páratlan pályafutása során mindig a PSA konszern csapatait erősítette. A kilencszeres világbajnok idén sem megy teljes szezont, de tavalyhoz képest kétszerannyi alkalma lesz harcba szállni a dobogós helyekért. A duó teltházas hónappal indítja a versenyszezont, hiszen a két hetes Dakar rali-ról esnek be a Montéra, emiatt pár nappal a VB szezonkezdet előtt lesz alkalma kipróbálni az i20 WRC-t. Éppen ezért elutazás előtt beköszönt a csapat főhadiszállására, ahol a csapat egy mini interjút is készített Loeb-bel.

Mi történt azóta, hogy megtörtént a nagy bejelentés, miszerint a Hyundai Motorsporthoz csatlakozol a 2019-es szezonban?

Loeb: "Kétszer voltam Dubajban, hogy felkészülhessek a Dakarra, egyszer egy rali autóval, és egyszer egy buggyal, hogy hozzászokjak a dűnékhez. Egy kis idő természetesen jutott pihenésre is – lányommal és a családommal töltöttem a karácsonyt. Fel kellett töltődni, hiszen egy pörgős januárral kezdek. Két hét Dakar, majd Monte-Carlo következik."

Mikor próbálhatod ki először a Hyundai i20 Coupe WRC-t?

Loeb: "Nagyon kevés időnk van arra, hogy Monte-Carlo előtt ráhangolódjunk az i20-asra egy gyors teszt keretében. Január 18-án visszaérkezem a Dakarról, és 21-én már a pályabejáráson leszünk. Remélem, a feszített időrend és a kevés ellenére sikerül jól felkészülnünk.”

Milyen volt az első látogatásod az alzenaui gyárban?

Loeb: "Az alzenaui gyárlátogatás nagyon produktív volt, és biztosan segít nekem és Danielnek, hogy gyorsan hozzászokjunk az új környezethez, és az autóhoz. A látogatásom során egy különleges üléspróbát tartottunk, erre korábban egyetlenegyszer, a WTCC-ben volt lehetőségem, raliautóban még soha. Néhány módosítást végeztünk, hogy kényelmes legyen a tesztre az i20-asban. Ez is például nagy segítség volt, hogy nem a teszten kell módosítgatni."

Hozzászoktál már a Hyundai színeihez?

Loeb: "Miután igen hosszú időt töltöttem el egy bizonyos márkánál, időbe telik a váltás. Egyébként szeretem az új színeimet, és nagyon várom a kihívást. Izgalmas szezonnak ígérkezik."

Mi a helyzet a 2019-es tervekkel? Számolsz győzelmekkel?

Loeb: "Természetesen! Remélem, hogy harcolni tudunk a győzelemért, de ugyanakkor tudom, hogy nehéz kihívás lesz, hiszen egy új autóval és egy új csapattal térünk vissza a sorozatba. Tavaly három futamon rajtolhattam el, melyből egyet győztesként zártunk - bízom benne, hogy hamar hozzászokok a Hyundai-hoz, és versenyképes tempót diktálhatok."

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33