l1
l2


 

Ünnepi ruhát kapnak a Citroen versenyautói a centenáriumra

Január 12.
Lehullt a lepel a hatszoros világbajnokkal, a fiatal finn tehetséggel és a Red Bull támogatásával megerősített Citroen Racing idei fegyveréről, a francia csapat a birminghami Autosport International-on rántotta le a leplet a 2019-es C3 WRC-ről.

A százéves fennállását idén ünneplő francia márka az elmúlt évek halványabb eredményei után, komoly ambíciókkal készül a Rally Világbajnokság 2019-es szezonjára, a csapat nem titkolt célja hogy idén visszatérjenek arra a győztes útra mely korábban jellemezte őket, minek köszönhetően a csapat versenyzői ezidáig 99 világbajnoki futamgyőzelmet szereztek.

Ennek érdekében a csapat teljes megújuláson esett keresztül. Hosszú távollét után visszatért a csapathoz az elmúlt hat év világbajnok párosa, Sebastien Ogier és Julien Ingrassia, valamint elcsábították a Toyota fiatal finn tehetségét, Esapekka Lappit. Ogier-rel együtt visszatért az osztrák energiaital gyártó, Red Bull is csapathoz, a cég Abu Dhabi helyét vette át a csapat egyik kiemelt támogatójaként.

A jeles évforduló alkalmából a Citroen Racing WRC autóit az idei szezonban az alapításkor alkotott logóval, a kettős haranggal és az eredeti betűtípussal díszítik, valamint szimbolikus hivatkozás is megjelenik a gyár alapításának dátumára. A csapat állandó partnerei, a Total és Michelin mellett visszatér a Red Bull is a Citroenhez, amely szinten nem akkora újdonság, hiszen 2008-tól 2012-ig is együtt aratták a babérokat.

Fri

 

 

 

 

 

 

 

 

 

33